Világszerte menti az embereket Csősz Bogi, most Indiába készül

A luxusfeleség saját gyártású maszkokat adományozott Magyarországnak, ENSZ-nagykövetként Indián is segíteni szeretne a sztár.

Csősz Boglárka színész-üzletasszony az egész világon segíti a koronavírus járvány elleni védekezést. A sztár Törökországban él férjével, ahol még mindig igen magas az új fertőzöttek és az elhunytak száma. Boglárka egyre több országgal tárgyal a vírusok és baktériumok elleni védekezésről.

Fotó: Végh István / Bors

Itthon segít

„Most a korlátozásokon jelentősen lazítottak, de ugyanúgy tele vannak a kórházak és sok a beteg. Várható, hogy – ahogy tavaly is – ez a nyáron valamennyire csökken. Magyarországon jól halad az oltási program, úgy látom, a gyors visszaállás a cél, de ez nem minden országban megy ilyen gördülékenyen„ – mondta Bogi a

A híresség a járvány kezdetén testvérével, Csősz Botonddal és mérnök társukkal, Kállai Miklóssal fejlesztett ki egy , amely az FFP maszkoknál is hatékonyabban szűri ki a legkisebb méretű vírusokat és baktériumokat is, védi a felhasználót és a környezetét is, hiszen két irányban szűri a levegőt.

„Folyamatosan adományozunk, de eddig inkább Magyarországon osztottuk a maszkokat, hiszen itthon is nagy szükség volt rájuk. Adtunk a Magyar Légimentősöknek, számos hazai kórháznak és olyan alapítványi munkatársaknak, akik közvetlenül ki vannak téve a fertőzésveszélynek. Együttműködünk a Semmelweis Egyetemmel és klinikával is. A legnagyobb érdeklődés most az ázsiai piacon van a maszkok iránt. Én úgy látom jónak, hogy zárt térben feltétlenül hordjon mindenki maszkot, mert lehet, javult a helyzet, de a vírus még nem tűnt el” – mondta Bogi, aki hozzátette; az oltás megoldás, azonban a vírusok és baktériumok eddig is velünk voltak, ezután is velünk lesznek. A fejlesztés arra is jó, hogy ezentúl hatékonyabb maszkokat használjanak a fertőzésnek kitett helyeken.

India a cél

A híresség nem csak színészi, produceri munkájáról híres, hanem, hogy ENSZ-nagykövetként segít az elesetteken világszerte. A koronavírus-járvány jelenleg Indiában tombol a legjobban, ugyanis naponta több százezer új fertőzöttet és sok ezer halottat regisztrálnak a földi pokolban.

„Kapcsolatban vagyok a nagykövetséggel, de még nem tudjuk, hogy mennyi és milyen segítségre van szükség Indiában. Várjuk az információkat tőlük, de eléggé bonyolult az egész, még az sem világos, hogyan tudunk majd beszállítani. Szeretnénk segíteni és elég sok maszk iránt is érdeklődtek, szóval most ezen dolgozunk gőzerővel az ENSZ-nél.

Tovább fejleszt

Korábban már lehetett hallani arról, hogy Bogi a maszkok mellett terápiás gépeket is fejleszt.

„Megállapodás készül a Semmelweis Egyetemmel, a következő hetekben írjuk alá a szerződést. Most arra fókuszálunk, hogy az eddigi terápiás eszközök mellett a következő években olyan női higiéniás egészségügyi termékeket gyártsunk, ami a magyar piacon is megállja a helyét – tette hozzá Boglárka.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!