Milyen példát mutat? Sebestyén Balázs viccet csinál a szabályokból

Ahelyett, hogy megbánta volna, hogy komoly szabálysértést követett el a minap, még neki áll feljebb!

Sebestyén Balázs néhány napja követett el szabálysértést a Balatonon, amikor annyira megigézte a fagyos téli csodavilág, hogy rámerészkedett a magyar tenger jegére, annak ellenére, hogy ez szigorúan tilos.

Balázs az Instagram-oldalán mutatta meg a jeges kalandját (Fotó: Ripost)

A rendőrség akár 150 ezer forintos pénzbírságot is kiszabhat rá, amennyiben szabálysértési eljárást indítanak ellene, a műsorvezetőt azonban nem ütötte szíven a hír, épp ellenkezőleg!

Ismét kitette a szabálysértés közben készült képet, megspékelve azzal, hogy rámontázsolta Vadon Janit, Rákóczi Ferit és Jani kutyáját, valamint egy meglehetősen pökhendi reakciót a hírekre.

„Mélységesen elkeserít az a sok alaptalan vádaskodás, ami engem ért az utóbbi napokban! Rengetegen feljelentettek, hogy a jégre mentem, ezzel szabálysértést követtem el, és ezt még büszkén mutogatom is! Hát akkor derüljön ki a teljes igazság! Igazából ez egy kutyamentő akció volt, nem nézhettem tétlenül, hogy egy ártatlan kutya alatt beszakad a jég és az állat bajba kerül! Ezért kellett a jégre mennem! De felhívnám a Magyar Rendőrség figyelmét, hogy ne csak engem büntessenek meg, hanem azokat is, akik ott voltak velem! Ezt fotókkal is tudom bizonyítani” – írta a kreált képhez.

Ilyen lett a viccesnek szánt kép (Fotó: Instagram)

Balázs és műsorvezető társai a Balázsék csütörtöki adásában is háborogtak, amiért a show névadóját többen feljelentették, és ezért hatósági vizsgálat indulhat ellene. Miközben a szabályok rá is ugyanúgy vonatkoznak, mint mindenki másra.

Példát kéne mutatnia

Úgy tűnik, Sebestyén Balázs azt is elfelejti, hogy közszereplőként példát kéne mutatnia, jégre lépni ugyanis nemcsak tilos, de életveszélyes. A rádiósnak 380 ezer követője van az Instagramon, a Facebookon pedig 515 ezren lájkolják a hivatalos oldalát. Ez bizony nagy felelősség, de miért nem érzi ezt Balázs?

A Ripost megkereste dr. Makai Gábor klinikai szakpszichológust, aki elmondta: egy jelentős rajongótáborral rendelkező közszereplőnek muszáj nagyon felelősségteljesen, előre átgondolva viselkedni a közösségi oldalakon.

„Egy közszereplőnek tudatosítania kell magában azt, hogy sokan példaképként tekintenek rá. A rajongót nem véletlenül hívják rajongónak, azért követi a közösségi oldalakon a hírességet, mert egy picit szeretne olyan lenni, mint ő. Ezért nem mindegy, hogy ismert emberként mikor, mit és hogyan mondok, posztolok. Hiszen azzal befolyásolhatom a rajongókat. Ez egy nagyon nagy fegyver is lehet egy celeb kezében, hiszen tudattalanul is hat a követőire” – mondta a Ripost-nak a szakember.

Ennek fényében még meggondolatlanabbnak tűnik Balázs viselkedése. Csak remélni merjük, hogy senki nem követte a példáját!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!