Gregor Bernadett sokkal szigorúbban büntetné az állatkínzókat

A színésznő az állatvédelemről szóló konzultáció kitöltésére biztat mindenkit, fontosnak tartja az élőlények jogainak megreformálását.

Hazai hírességek is kiállnak az állatvédelemről folytatott online párbeszéd mellett. Gregor Bernadett szerint az utóbbi években különösen fontossá vált a kérdés, hiszen megszaporodtak a felháborító, embertelen kínzások és állatgyilkosságok.

Gregor Bernadett is kiáll az állatvédelemről szóló konzultáció kitöltése mellett (Fotó: Ripost)

Az Újszínház Jászai Mari-díjas sztárja szerint ideje volt már, hogy a közgondolkodásban szerepet kapjon az állatok jogainak kérdése, valamint a felelős állattartás szabályainak lefektetése. Gregor Bernadett jelenleg hét macskát, két kutyát és egy tengerimalacot nevel.

A művész szerint sokkal keményebben kéne fellépni a bűnösök ellen.

„Szükséges volna, hogy végre precedens értékű ítélet szülessen egy állatkínzás után, és törvényileg szabályozzák, hogy az élőlények ellen elkövetett tevékenységeket szigorú módon büntessék” – mondta el a Metropolnak Gregor Bernadett.

Fontos a véleményünk

A színésznő többször fogadott már örökbe menhelyről állatokat, a sokat szenvedett lények pedig szerinte óriási szeretetet képesek adni a gondoskodásért cserében.

„Rozi kutyám tíz évig élt velünk, előtte azonban borzasztó traumákon mehetett keresztül. Félt a férfiaktól, rettegett a fekete kutyáktól. Tény, hogy egy menhelyről mentett állat sokak számára talán nem olyan ‘divatos’, mint egy szaporítóktól szerzett, fajtiszta kutya vagy macska, viszont rengeteg szeretetet tudnak adni. Remélem, minél többen kitöltik a kérdőívet, az elkövetkezendő években pedig lényeges változások következnek be a magyarországi állatvédelem megreformálásának ügyében.”

Állatvédelemről indított konzultációt Magyarország kormánya

Mit érdemel az, aki állatokat kínoz? Mi legyen a kóbor kutyákkal, gyepmesteri telepekkel, illegális szaporítókkal? Mire kötelezhető egy állat gazdája és mire nem? Jó-e, ha a cirkuszban idomított állatokkal lépnek fel? El kell-e altatni a sérült, beteg jószágot? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre

most bárki kifejtheti a véleményét, elmondhatja javaslatait az állatvédelemről indított online konzultáció keretében. Hazánkban mintegy 2 millió kutya és valamivel több macska él, és egyáltalán nem elhanyagolható a gazdasági haszonállatok száma sem. Véleményét az allatvedelem.kormany.hu weboldalon írhatja meg.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!