Nem tudni, mi lesz a sorsa Pécsi Ildikóék szeretett „tündérkertjének”

Nem született végrendelet Pécsi Ildikó és Szűcs Lajos házáról, így a „tündérkertről” sem, amit a házaspár nagy becsben tartott. A művésznő fogadott fia, L. Péterfi Csaba aggódik, mi lesz majd, ha eladják.

– Itt van a kertben még az a hatalmas Borzaskának elnevezett gesztenyefa is, amit Ildikó nagyapja tett földbe. Itt virul nyaranta a magnólia, nagyobbik unokája születésének emléke. Ildikó szinte mániákusan ültette a fákat és beszélgetett velük. Tucatnyi madáritató van az arborétumnak is beillő kertben. Imádott itt üldögélni, sétálni Lajos bácsival, és figyelni, hallgatni a rengeteg hozzájuk szokott énekesmadarat, még néhány madárfészket is megőrzött. Autóbalesete után járókeretre támaszkodva fogta a locsolótömlőt, a kertjében talált vigaszra, tanulta a szerepeit. Mindenki tudta, hogy a bemutatók után nem virágcsokornak, hanem kerti növénynek örül – mesélte a Blikknek aggódva L. Péterfi Csaba, Pécsi Ildikó fogadott fia.

Fotó: Bors

Majd tovább sorolta aggodalmát: az új tulajdonos kivághatja a Kossuth és Széchenyi emlékére ültetett két cukorsüvegfenyőt, ahogy Bajor Gizi bokrát, vagy éppen azt a három fenyőt, amelyet Csaba fia születésekor telepített a színésznő.

Fotó: Bors

Kiderült: bár rengeteg dologról végrendelkezett a házaspár, a házról és a kertről nem tettek említést.

– A hagyaték része az ingatlan, amit eladhatnak a házzal együtt. Mondtam Csabának, Ildikó fiának, ha így lesz, akkor azt a liliomfát szeretném elvinni valahová átültetni, amit az édesanyja a Kossuth-díja emlékére kapott tőlem. Minden növényt nem lehet megmenteni, túl nagyok – árulta el a művésznő fogadott fia, aki hozzátette: ha eladják a házat, az új tulajdonos dönt arról, hogy átrendezi-e a kertet.

Kiállítás biztosan lesz a hagyatékból Először csak időszaki, később állandó Pécsi Ildikó-kiállítást terveznek a házaspár gyermekei, aminek a Gödöllői Művészetek Háza ad majd otthont, éppen úgy ahogyan Szűcs Lajos olimpiai bajnok labdarúgó kiállításának a róla elnevezett sportpálya. A művésznő családja, a két Csaba most próbálja kiüríteni, dobozokba szortírozni a hátrahagyott ingóságokat, ezek között rengeteg fotó, levél, jegyzetek, iratok, és sok „régi, padláson talált kincs” lesz majd, de találtak videó kazettákon különleges felvételeket is.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Városháza-ügy: tart a nyomozás - videó

origo.hu

Halálra késeltek egy idős embert

borsonline.hu

Mindjárt lecsap a vihar, több megyére már riasztást adtak ki

hirtv.hu

Tragédia történt a strand medencéjében: egy nő meghalt, egy másikért még küzdenek

ripost.hu

Beindítja a pofozás, elárulta titkát a világ legszexibb sportolónője

hirtv.hu

Hatalmas erőkkel vonult ki a rendőrség, lezárták a környéket: egy 80-as éveiben járó férfit a nyílt utcán késeltek halálra

vg.hu

Ősztől ennyi pótdíjjal kell számolnia a BKK-n bliccelőknek

travelo.hu

Elkészült a világ első felfüggesztett maglev vonata

ripost.hu

A kórházi ágyon fotózták le Gáspár Beát, nagy a fájdalom, ápolók hada veszi körül

ripost.hu

Hatalmas robbanás rázta meg a napot, a Földre is hatással lesz

ripost.hu

Kitálalt Berki Krisztián pszichológusa: kemény titokra derült fény

ripost.hu

Egy időutazó megjósolta II. Erzsébet királynő halálát

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Hatvan éve hunyt el Marilyn Monroe - rejtélyes részletek a díva tragikus haláláról

SZTÁRDZSÚSZ

"Hol a cicid?" - Tették fel a kínos kérdést Dér Heninek e fotó láttán

SZTÁRDZSÚSZ

Gyászol a filmes szakma: elhunyt a legendás rendező

SZTÁRDZSÚSZ

"Valakinél ott van az eredeti" - Nagy veszteség érte Szandit