Kiderült Ábel Anita nagy titka, ami mindenkit foglalkoztatott

Egy egész generációnak marad a Szomszédok Julcsija Ábel Anita, akinek fény derült a titkára: azaz, hogy minek köszönhette a szerepét.

Ábel Anita még gyerekként került be az ikonikussá váló tévésorozatba, a Mágenheim család üdvöskéjét 1987 és 1999 között alakította. A színésznő ma már nem szívesen beszél a múltjának ezen szakaszáról, ám a Szomszédok befejezésének húszéves évfordulóján az Origo előásott egy korabeli interjút, amelyről a Blikk is írt. Ebben maga Ábel Anita mesélte el, hogyan is kezdődött minden, hogyan lett Vadász Zoltán színész javaslatára gyerekszereplő.

Fotó: TV2

„Ő apukám jó barátja. Nagyon muris volt, egy budai vendéglőben ebédeltünk vele. Én elkezdtem közben színészkedni. De csak úgy, játékból. Mintha én lennék a Zoli bácsi nagy szerelme. Mindenki ránk figyelt. Zoli bácsinak potyogtak a könnyei a nevetéstől, s azt hajtogatta, ha ebből a lányból nem lesz szuperszínésznő, akkor én egy percig ne legyek többé színész!” – mondta akkor az interjúban Ábel. „Egyszer csak azt kérdezte: nem félnék-e egy hosszabb tévésorozattól. Én? Félni? Tudomásul vette, de hazaküldött. No, mondtam magamban, Anita, ez nem a te mozid. De egy-két óra múlva csöngött a telefon. Erzsi néni, a statisztaszervező volt: – Gratulálok, Anita, te vagy a Mágenheim Julcsi! Hát így történt” – elevenítette fel a kezdeteket.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!