A koronavírus árnyékában: Így viselték a betegséget a magyar sztárok

Összeszedtük azokat a hazai sztárokat, akik nagyon megszenvedték a koronavírust, de végül sikerült legyőzniük. Többen közülük kórházba, majd lélegeztetőgépre is kerültek.

Barta Sylvia – április

A TV2 időjósa az első hullám idején, áprilisban adott hírt arról, hogy elkapta a koronavírust. Barta Sylvia az autoimmun-betegsége miatt különösen rosszul viselte, a hatásai még most is megnehezítik a mindennapjait. A tévés hamar kifárad, és a bőre is sokkal érzékenyebbé vált.

Fotó: Tv2

Vajna Tímea – szeptember

Andy Vajna özvegye valószínűleg egy külföldi partin fertőződött meg, és igencsak megviselte őt a betegség. Komoly köhögések és tüdőfájdalmak gyötörték, elveszítette a szag- és ízérzéklését, ráadásul a betegség heteiben rendkívüli módon lefogyott.

Fotó: Tv2

Pataky Attila – szeptember

Az Edda frontembere, Pataky Attila kórházba is került a vírus miatt. Korábban hisztinek tartotta a fertőzést, de végül a saját bőrén kellett megtapasztalnia, hogy komolyan kell vennie. Annyira rosszul volt, hogy azt érezte: inkább meghal, de nem szenved tovább. Közel tíz kilót fogyott, de felépült a betegségből.

Fotó: MTI

Várkonyi Andrea – szeptember

A műsorvezetőt három héten keresztül gyötörték a tünetek. Eleinte arcüreg-gyulladásra gyanakodott, de miután megszűnt az ízérzékelése, rájött, hogy mi állhat a betegsége hátterében.

Fotó: Bors

Király Linda – szeptember

Hiába tartott be minden óvintézkedést, az énekesnő tesztje pozitív lett. Légzési nehézségek gyötörték, szörnyű migrén, orrfolyás kínozta, és a szaglását is elveszítette. Három héten keresztül ki sem mozdult a lakásából, mostanra viszont meggyógyult.

Fotó: Instagram

Delhusa Gjon – november

Az énekes súlyos állapotba került, annyira rosszul volt, hogy az intenzív osztályra került. Összesen 23 napot feküdt kórházban. Mindeközben pokoli hát- és vállfájdalmakkal küzdött. Négy napig félaltatásban tartották lélegeztetőgépen. Az énekest nemcsak testileg, lelkileg is rettenetesen megviselte a betegség. Úgy fogalmazott, hogy átment a pokol kapuján.

Fotó: Facebook

Görög Zita – november

A modellnek nagyon erősek voltak a tünetei. Zita komoly gyomorfájdalmakra panaszkodott, amelyeket a vetélés érzéséhez hasonlított.

Fotó: Instagram

Majka – november

A rapper 11 napig volt kórházban, miután elkapta a koronavírust. Az orvosok kétoldali tüdőgyulladást állapítottak meg nála. Szteroidokat is kapott, oxigén maszkkal segítették a légzését és kiderült a gyulladás egy másik szervére is ráhúzódott. Most már jobban van, és folyamatosan erősödik a szervezete.

Fotó: Youtube

Gór Nagy Mária – november

A színésznő eleinte azt hitte, az influenzát kapta el, de napról napra romlott az állapota. Magas láza volt, mindene fájt. Nem tudott felkelni sem, az is nehézséget okozott számára, hogy egyáltalán felüljön az ágyban. Nem érzett ízeket és szagokat sem.

Fotó: Tv2

Tóth Gabi – december

Az énekesnő könnyek között mesélte el, hogy rajta kívül a kislánya is megfertőződött a vírussal. A pici lázas volt, ezért antibiotikummal kellett kezelni. Gabi elmondta, hogy eddig sosem érzett testi tünetei voltak. Úgy érezte, mintha lángoltak volna a csontjai. Ez nagyjából két napig tartott. Elment az ízlelése és a szaglása, és émelygett napokig.

Fotó: Ripost

Trokán Péter – december

A Jászai Mari-díjas színészt két hétig kezelték a László kórház infektológiai osztályán. A vírus a tüdejét támadta meg. Intenzív osztályra nem került, helyette oxigénnel segítették a légzését és kezelték a tüdőgyulladást.

Fotó: MTI

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!