"Időben szóltam, hogy elmebeteg" - Gulyás Gergely keményen beleszállt Magyar Péterbe

INSIDER
Létrehozva: 2020.12.30.

Marton Adri megmutatta: így készíthetsz tökéletes lencsefőzeléket

A családja egyik nagy kedvencét készítette el a gasztroblogger.

Karácsony után ismét eljött az idő, hogy a konyhában szorgoskodva elkészítsük a finom szilveszteri fogásokat. A gasztroblogger, Marton Adri számára igazi hagyománynak számít a lencsefőzelék elkészítése, amit extra hozzávalóként joghurttal és tökéletesre sült kolbászchipssel tálalt.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Marton Adrienn (@adriskitchen_official) által megosztott bejegyzés

Íme a különleges recept:

Mustáros-joghurtos lencsefőzelék kolbász chipsszel

Hozzávalók: • 40 dkg lencse • 3 dl natúr joghurt • 2 ek dijoni mustár • 1 fej vöröshagyma • 2 gerezd fokhagyma • 1 db citrom • 10 dkg kolbász • 1 l alaplé • 2 ek étkezési keményítő • 2 ek olívaolaj • 4 db babérlevél • 1 csokor petrezselyem • 1 tk római kömény Egyéni hozzávalók: • Ízlés szerint só, bors

 

Elkészítés: 1. A hagymát, fokhagymát felaprítjuk. A vöröshagymát kevés olívaolajon megdinszteljük, majd rádobjuk a fokhagymát is. 2. Fűszerezzük borssal, római köménnyel és átpirítjuk őket. 3. Mehet a lábasba az előző éjszaka beáztatott lencse, felöntjük alaplével. 4. Beledobjuk a babérlevelet és puhára főzzük. Ha szükséges megsózzuk. 5. A joghurtot elkeverjük a dijoni mustárral és a keményítővel, majd besűrítjük vele a főzeléket. 6. Amikor már sűrű a főzelék belecsepegtetjük a citromlevet, jól elkeverjük. 7. A kolbászt kis kockákra vágjuk és lepirítjuk, egy tálkába szedjük.

 

Tálalás: Tálaláskor a megszórjuk petrezselyemmel és a kolbász chipsszel, majd megcsurgatjuk a kolbászzsírral és joghurttal.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek