RETRO RÁDIÓ

Marton Adri megmutatta: így készíthetsz tökéletes lencsefőzeléket

Marton Adri megmutatta: így készíthetsz tökéletes lencsefőzeléket
BDF
Szerző
BDF
Létrehozva2020. 12. 30. 22:10

A családja egyik nagy kedvencét készítette el a gasztroblogger.

Karácsony után ismét eljött az idő, hogy a konyhában szorgoskodva elkészítsük a finom szilveszteri fogásokat. A gasztroblogger, Marton Adri számára igazi hagyománynak számít a lencsefőzelék elkészítése, amit extra hozzávalóként joghurttal és tökéletesre sült kolbászchipssel tálalt.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Marton Adrienn (@adriskitchen_official) által megosztott bejegyzés

Íme a különleges recept:

Mustáros-joghurtos lencsefőzelék kolbász chipsszel

Hozzávalók: • 40 dkg lencse • 3 dl natúr joghurt • 2 ek dijoni mustár • 1 fej vöröshagyma • 2 gerezd fokhagyma • 1 db citrom • 10 dkg kolbász • 1 l alaplé • 2 ek étkezési keményítő • 2 ek olívaolaj • 4 db babérlevél • 1 csokor petrezselyem • 1 tk római kömény Egyéni hozzávalók: • Ízlés szerint só, bors

 

Elkészítés: 1. A hagymát, fokhagymát felaprítjuk. A vöröshagymát kevés olívaolajon megdinszteljük, majd rádobjuk a fokhagymát is. 2. Fűszerezzük borssal, római köménnyel és átpirítjuk őket. 3. Mehet a lábasba az előző éjszaka beáztatott lencse, felöntjük alaplével. 4. Beledobjuk a babérlevelet és puhára főzzük. Ha szükséges megsózzuk. 5. A joghurtot elkeverjük a dijoni mustárral és a keményítővel, majd besűrítjük vele a főzeléket. 6. Amikor már sűrű a főzelék belecsepegtetjük a citromlevet, jól elkeverjük. 7. A kolbászt kis kockákra vágjuk és lepirítjuk, egy tálkába szedjük.

 

Tálalás: Tálaláskor a megszórjuk petrezselyemmel és a kolbász chipsszel, majd megcsurgatjuk a kolbászzsírral és joghurttal.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.