Drága festményt loptak el Xantus Barbarától

A család egyik barátja a Ripostnak elmondta, Barbara feljelentést tett a rendőrségen.

Ahogy a Ripost elsőként beszámolt róla, Xantus Barbara megszorult a koronavírus miatt, részmunkaidőben maszkokat árul egy bevásárlókőzpontban.

Fotó: Szabolcs László / Ripost

A színésznő egyik barátja a Ripost-nak elmondta, sokkal könnyebb helyzetben lennének, ha még meglenne Barbara nagyapai öröksége, amit azonban eltulajdonítottak tőlük. A közeli ismerős lapunknak azt is elárulta, rendőrségi ügy lett a dologból.

„Barbarának volt egy festménye, amit valaki elvitt aukcióra és egy év után sem adta vissza. Helyette egy mázolmányt akart visszaszolgáltatni, egy másik képet, amit a család természetesen nem fogadott el, a sajátjukat szerették volna visszakapni. Mivel ez nem történt meg, rendőrségi feljelentés lett a dologból„ – tudtuk meg a baráttól, aki elmondta, a festmény anyagi értékénél eszmei értéke volt csak nagyobb.

„Ez egy Szántó Piroska alkotás, a Csontvázak című festményről van szó. Ez egy nagyon híres alkotás, melyet Barbara még a nagypapájától örökölt. Sok millió forintot nem, de néhány százezer forintot megér a kép, ami a jelenlegi pandémiás helyzetben, sokat segíthetett volna a családnak” – jelentette ki, Barbara ismerőse, aki legbelül abban bízik, hogy e cikk nyomán a kép új tulajdonosa értesül arról, hogy az alkotást jogtalanul adták el neki. Megkerestük a jogos tulajdonost, Xantus Barbarát, aki lapunk információit megerősítette.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!