Rossz hírt kaptak Friderikusz Sándor rajongói

Elmarad Friderikusz Sándor az augusztus 1-jére, szombatra tervezett, ünnepélyes könyvátadója a koronavírus-veszély miatt.

A régóta nem látott Friderikusz Sándor rajongói óriási izgalomba jöttek, amikor a Ripost megírta, hogy a neves tévés a magán könyvgyűjteményét a nyíregyházi Móricz Zsigmond könyvtárnak adja. Az átadó ünnepségen pedig személyes is részt vesz.

Tomasovszki Anita igazgatónő közleményükben azt írta, az ünnepélyes könyvátadó iránt megnyilvánuló óriási érdeklődés miatt, valamint a vírusveszélyre való tekintettel, kénytelenek a Friderikusz Sándorral tervezett rendezvényüket lemondani.

Fotó: TV2

Tomasovszki Anita hangsúlyozta: mivel a visszajelzések alapján több ezer résztvevőre lehet számítani, ezért közintézményként nem vállalhatják a felelősséget, hogy a koronavírus gócpontjává váljanak. Az igazgató kiemelte: kérik az érdeklődők szíves megértését, és hozzátette, hogy egy későbbi, egyeztetett időpontban pótolják az átadót. Természetesen a különgyűjtemény szombattól megtekinthető a könyvtárban és az adományba kapott könyvek már kölcsönözhetőek.

„Ugyanakkor ezúton is köszönjük Friderikusz Sándor könyvadományát, melyben értékes, ritka könyvek, sorozatok is megtalálhatóak. Várjuk a könyvek szerelmeseit, a könyvtárlátogatókat” – fogalmaz közleményükben a könyvtárigazgató.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!