Létrehozva: 2020.05.18.

A feje tetejére állt Tóth Vera élete, napi 14 órát dolgozik

A koronavírus-járvány alaposan megváltoztatta Tóth Vera életét. Mivel nincsenek fellépései, így teljes gőzzel szerelme vállalkozásában segít. Ha kell, napi 14 órán át dolgozik. Kisegít, felszolgál, háziasszonyoskodik, s olykor dalra is fakad.

A második izzasztóan dolgos hétvégéje vette kezdetét pénteken Tóth Veráéknak most, hogy vidéken feloldották a kijárási korlátozást. Szerelme, Pauli Zoli ugyanis Palkonyán éttermet üzemeltet, ami végre újra fogadhatja a vendégeket. A Bors munkatársai szombat délután fel is kerekedtek, hogy meglessék a szerelmespárt munka közben.

Fotó: Bors

„Nagyon vártuk már, hogy megkezdődjön az élet, a munka, és most meg sem állunk. Múlt héten telt házzal nyitottunk, s reméljük, ez a hétvége is hasonlóan jól zárul majd” – kezdte a Borsnak Zoli, aki egymaga főz a vendégeire, Vera pedig általában a pincérnői feladatokat látja el.

Az énekesnőnek ugyanis nem esik le a gyűrű az ujjáról, ha kétkezi munkáról van szó, és kifejezetten élvezi, hogy kilépve a díva szerepéből, szerelme gasztrobirtokán dolgozhat.

Fotó: Bors

„Egyedül a gyúrás, sütés nem megy. Amikor először próbáltam, már rögtön látta Zoli, hogy a mozdulat sem áll rá a kezemre, de amiben tudok, segítek – me­séli a konyha közepén álló aranytorkú énekesnő, s nevetve azt is feleleveníti, mi történt akkor, amikor először főzött szerelmének. – Zoli telefonált, hogy na­gyon éhes és jön haza. Valami egyszerűt akartam készíteni. Rántott húst, de én azt úgy elsóztam, hogy újra kellett az egészet csinálnom” – mondja nevetve Vera, akitől kedvese vette át a szót.

Vera nagyon lelkes és na­gyon ügyes is. Mindig mondom neki, hogy csak akkor csinálja, ha van kedve, de neki mindig van kedve. Úgyhogy egyik nap háziasszonykodik, ami azt jelenti, hogy ő foglalkozik a vendégekkel, beszélget velük, figyeli minden kívánságukat, de sokszor felszolgál. Most hétvégén pedig saját szenvedélyének is hódol, és zongorista kíséretében énekel a vendégeknek” – büszkélkedik a gasztroszakember, aki nem tagadta lapunknak, bizony, ko­moly strapabírást igényel a vendéglátás.

Zoli csütörtök hajnalban kezdi a munkát, amikor is kenyeret és tésztát dagaszt, s készül a hétvégére, ami egyelőre foglalásos alapon működik. Egyszerre harminc főt tudnak kiszolgálni, de ahogy az augusztusban nyitó panziójuk, úgy a hozzá tartozó étterem kapacitása is folyamatosan bővül.

„Épp a tetőt húzzák fel a pan­zióra, s az is hamarosan ki­nyitja kapuit. Nem mondom, hogy kevés ez a napi minimum 14 óra munka, de azt gondolom, mindannyian jól bírjuk. És felemelő érzés egy húzós nap végén leülni, s kicsit összebújni Verával. Igazi társ ő nekem az életben, és nagyon büszke va­gyok rá, hogy ennyire támogat, hogy szívét-lelkét kiteszi, hogy sokoldalú, és művésznőként képes felszolgálni! Tényleg, ő az igazi nagybetűs nő számomra – tette hozzá Zoli, aki azt is elárulta: a palkonyaiak imádják Verát, és a vendégek kedvenc pincérnője lett.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

origo.hu

Már ez a nagyhatalom is a harmadik világháborúra készül

metropol.hu

Benkő László fia megvédte az Omega Testamentumot

hirtv.hu

Most minden szem Iránra szegeződik: válaszcsapásától kitörhet a harmadik világháború + videó

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

mandiner.hu

A spanyolok szerint Magyarország már nem tartozik Európához

origo.hu

Pénzt lehet keresni a tilosban parkolók bejelentésével

travelo.hu

Hamarosan ennél az elbűvölő olasz tónál is fizetnünk kell, ha látni akarjuk

ripost.hu

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

ripost.hu

Idő előtt kiderült a Házasság első látásra egyik párjának döntése

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

Kőgazdag Metta felfedte: ezért tűnt el a közösségi médiából

SZTÁRDZSÚSZ

Mandula Ádám kiszabadult, egyre jobban aggódnak érte az emberek

SZTÁRDZSÚSZ

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

SZTÁRDZSÚSZ

Rossz hírt kapott a magyar zenész: elfogta a rettegés, hogy két gyerekkel utcára kerülnek