Hazaszökött Németországból Terry Black lánya

Attól tartott, ha egyedül marad kint, gyámság alá helyezik.

A tavaly ősszel elhunyt Terry Black végrendeletében Árvai Mónikát jelölte meg két gyermeke gyámjának, aki ezt el is vállalta – írja a Blikk.

A magyar államtól meg is kapta ezt, azonban a németek nem ismerték el gyámként. Ettől függetlenül kiköltözött a gyerekekhez Münchenbe. Dani nagykorú lett, ám Fanny a német gyámhivatal felügyelete alá került és megtiltották neki hogy elhagyja az országot, Mónika pedig hazatért.

Fanny azonban ebbe nem törődött bele, és Magyarországra szökött.

– Az adósságok miatt elvesztettük a lakásunkat. A bátyám el tudott költözni oda, ahol a szakmai gyakorlatát töltötte, de engem intézetbe vittek volna napokon belül, mert felnőtt felügyelete nélkül maradtam. Nagyon féltem ettől, ezért úgy határoztam, hogy hazatérek. Nem volt más választásom különben intézetbe visznek mondta a Blikknek a kislány.

Terry Black búcsúztatóján, balról: Árvai Mónika, Fanny és Dani Fotó: Szabolcs László

Egy telekocsival szökött haza, a Pécsett élő Mónika pedig igencsak meglepődött, mikor megjelent Fanny.

– Megdöbbentem, amikor Fanny a szatyornyi kis holmijával holt sápadtan betoppant. A tavaszi szünetben itt volt velem Pécsett, de vissza kellett mennie iskolakezdésre. A szépségszalonom beindítása miatt maradtam, úgy volt, hogy megyek utána én is, csakhogy közbejött a koronavírus és lezárták a határokat. Nemcsak emiatt voltam tehetetlen, hanem azért is, mert én nem hozhattam volna haza. Ha megteszem bűncselekményt követek el – mesélte az asszony.

Fanny abban bízik, hogy most már Magyarországon maradhat.

– Szeretnék végre nyugodtan élni, tanulni és nem rettegni, hogy mikor visznek intézetbe. – jelentette ki Fanny, akinek most két hetet karanténban kell töltenie nevelőanyja pécsi otthonában és ennek betartását tegnap a rendőrök már ellenőrizték is.

Eltűntként körözhetik

Értesíteniük kell a német gyámhatóságot, hogy a kislány jól van, ugyanis körözhetik – mondta el az ügy kapcsán Dr. Pikali Petra ügyvéd, aki hozzátette: igazolni kell azt is, hogy itthon folytatja a tanulmányait.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!