Nőket zaklatott az operaénekes: most bocsánatot kért Plácido Domingo

A spanyol tenor nyilvánosan kért elnézést, amiért több nőt is szexuálisan zaklatott.

Tavaly augusztusban hatalmas botrány robbant ki Plácido Domingo körül. Több balerina és operaénekesnő is szexuális zaklatással vádolta meg, és mint mondták, a spanyol tenor megtorolta, ha nemet mondtak neki. Többen is arról számoltak be a vádlói közül, hogy a karrierjük hanyatlásnak indult, miután visszautasították Domingót.

Fotó: AFP

Az operaénekes fogdosta a nőket, többüket pedig akaratuk ellenére is megcsókolt.

Domingo akkor közleményt adott ki, azt mondta, a vádak harminc évvel ezelőttiek, ráadásul pontatlanok. „Mindezek ellenére fájdalmas azt hallani, hogy bárkit megbántottam vagy kellemetlen helyzetbe hoztam – bármilyen rég és a szándékaim ellenére történt is. Azt hittem, hogy minden interakciómat és kapcsolatomat szívesen fogadták, és kölcsönös beleegyezésen alapult. Azok, akik ismernek vagy velem dolgoztak, tudják, hogy szándékosan soha nem bántanék meg senkit. De elismerem, hogy azok a szabályok és elvárások, amelyek alapján ma mérlegelünk, nagyon különböznek azoktól – és ez így van jól –, amelyekkel a múltban együtt éltünk” – írta a közleményében Domingo.

Most szintén közleményben tudatta a világgal:

Sajnálja, amit tett és teljes felelősséget vállal mindazért a fájdalomért, amit okozott.

Mint írta, most már megérti, az őt vádló nők miért nem mertek korábban beszélni, hiszen bizonyára féltették a karrierjüket.

„Bár nem volt szándékos, de valóban, soha senkinek sem lenne szabad fenyegetést érezni” – írta a tenor.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!