Pont kerül az ügy végére, DNS-tesztre ment Flipper Öcsi feltételezett fia

A zenész halála óta mindenki azt akarja tudni, hogy a nők kedvence hagyott-e hátra utódokat, de eddig csak találgatni lehetett.

Hamarosan minden kétséget kizáróan kiderül, hogy a 11 éve meghalt rock and roll-legenda, Jeszenszky Béla, azaz Flipper Öcsi vér szerinti gyermeke-e a 27 éves Hácz Tamás.

Fotó: Szabolcs László

Tamás rollerrel gurult szerdán a Nyugati pályaudvar közelében lévő DNS-központhoz, míg Flipper Öcsi húga, a Nova Kultúr Zenekar énekesnője, Marót Viki kocsival hozta az édesanyját, Katalint, illetve nagybátyját, Jeszenszky Istvánt az apasági teszthez. Egy hónapja hozta nyilvánosságra a fiatalember, hogy három éve árulta el neki az édesanyja, hogy Flipper Öcsi, a Hungária, a Dolly Roll és a Step egykori zenésze lehet a vér szerinti apja.

„Anyukámnak egy rövid kapcsolata volt Öcsivel, aztán férjhez ment, így én már egy boldog családban, a húgommal nőttem fel” – árulta el a Blikknek Tamás.

A fiatalember három éve szoros kapcsolatban van Flipper Öcsi családjával is. Ahhoz, hogy elszánja magát a vizsgálatra, szüksége volt bizonyosságra, hogy a zenész anyukája és húga esetleges genetikai kapcsolat nélkül is ugyanúgy szeretik majd, mint most.

„Talán egyszázaléknyi kétség van bennem. Lelkileg most jutottam el addig, hogy kiderüljön, ki is vagyok valójában” – tette hozzá a hangjában izgalommal vegyes örömmel Tamás a DNS-centrumban.

Puszival köszöntötte Kati mamát, István bácsit és persze, Vikit, akinek a teszt sem kellene, biztos abban, hogy ő a nagynénje a fiúnak.

„Amikor először felhívott, hogy ő Öcsi fia, azt hittem, valami őrült ízléstelen vicc. Aztán találkoztunk, és minden kétségem elszállt! Olyan a járása, a hadaró beszéde, a nevetése, a keze, a körme, még az orrát is ugyanúgy vakarja meg, mint a bátyám” – magyarázta Viki.

Eközben a rendelőben dr. Bezzegh Attila a speciális eszközzel gondosan levette a mintát a vizsgáltak szájából. István, a zenész elhunyt édesapjának bátyja lezárt borítékból vesz elő egy használt borotvát.

„Ez itt Öcsi édesapjának a borotvája, elhoztuk, hátha a benne maradt DNS is segít” – magyarázta Jeszenszky István.

Katalin most még csak a fogadott nagymamája Tamásnak.

„Amikor felkeresett minket, nem vettük komolyan, annyi lány mondta egykor, hogy a fiamtól akar gyereket, még a lépcsőházban is a falra festették: »Árnyék borul a meggyesre, Öcsi miatt megyek GYES-re.« Ám nagyon boldog lennék, ha valóban egy darabot visszakaphatnék Tomikával az én drága fiamból. Hál’ istennek, a sógorom, Pista él, és el tudott jönni velünk, hogy fény derüljön a múlt titkára. Biztos vagyok benne, ha Öcsike élne még, életcélt adott volna neki, ha időben megtudja, hogy van egy fia. Nagyon szeretett volna gyereket, csak nem jött össze a feleségeitől” – sóhajtja a zenész édesanyja, aki izgatottan várja az eredményt.

„Amennyiben a feltételezett apa már nincs életben, a közvetlen rokonait kell bevonni a vizsgálatba” – árulta el dr. Bezzegh Attila a DNS-centrum mintavételt végző vezetője.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!