Bodrogi Gyulához szaladt egy kislány az utcán: ezt kiabálta neki

A nemzet színésze boldogan mesélt el egy történetet a múltból.

Hamarosan visszatér Süsü, a sárkány! Csukás István már gőzerővel dolgozik a bábfilmsorozat új részein – derült ki az MTVA és a Magyar Posta Zrt. által megrendezett eseményen. Ennek apropóján pedig hivatalosan is forgalomba bocsátották szeptember másodikán a Süsü mesehőseiről készült háromcímletű alkalmi bélyegblokkot is. A rendezvényen kiállították a kultikus mese eredeti díszleteit és bábjait, de a „híres egyfejű” hangját kölcsönző színésszel, Bodrogi Gyulával is találkozhattunk.

Süsü
Fotó: Szabolcs László

A nemzet színészét arról kérdeztük, sejti-e, mi lehet Süsü népszerűségének titka?

„Nem! Ezt senki sem tudja, ahogyan azt sem tudhatta senki, hogy kultikus lesz. Igaz, Süsü egy nagyon jól eltalált figura. Azt a bizonyos hétfejűt is legyűrte. A kitagadott sárkány, mégis mindenkinek segít. Ezért is érdekes antihős a mostani világunkban. Ez tetszik az embereknek és persze a zene, amit kitaláltak hozzá. Fülbemászó. Ha elkezdem énekelni, mindenki dúdolja. Remélem, nem változtatnak sokat rajta, mert akkor elmegy az a bizonyos finomsága” – magyarázta Bodrogi a Ripost-nak, aki bár tucatnyi szerepben állt már a színpadon, a legtöbben ma is a „híres egyfejűvel” azonosítják.

„Ez boldogsággal tölt el engem. Van egy nagyon kedves emlékem is, illetve több, de most csak egyet mesélek el – nevetett a színész. ”Egy barátommal beszélgettem. Tőlem kb. két méterre egy nagymama állt a kislányával a buszmegállóban. A kislány egyszer csak otthagyta a mamáját, hozzám szaladt, rám mutatott, és azt kiabálta: te vagy a Süsü. Ezt amíg élek, sose felejtem„ – emlékezett vissza a nemzet színésze.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!