Hihetetlen fotó: Politikussal zenélt a magyar világsztár

A politikust és a világhírû orgonamûvészt sokéves barátság köti össze. Most a világ másik felén találkoztak és ha már így alakult...

Varnus Xaver élt már a világ számos pontján, de úgy érzi, most Kanadában van a helye, hiszen ott él fia és unokája, Ava. Az orgonaművész egy zenei fesztivál igazgatója lett az észak-amerikai országban. A munka mellett természetesen az unokázás köti le minden idejét. A zenész arról mesélt lapunknak, hogy a magyar barátain kívül, a magyar ízek hiányoznak neki.

Most egyszerre pótolta a két hiányt Szili Katalin, aki nemrég Kanadába járt, és ha már így alakult, felhívta barátját, Xavert, hogy töltsenek együtt egy délutánt Torontóban. A miniszterelnöki megbízott szenvedélyes komolyzene-rajongó és mivel kislányként zongorázott, maga is leült az orgonához néhány futam erejéig.

Katalin kifejezetten lelkes „orgonista tanonc” és ebben már jobb, mint a legtöbb kollégám

- kezdte Xaver, aki 2002 óta tekintheti barátjának a politikust.

"Mi nagyon, de nagyon régi barátok vagyunk. Kati volt a híres pécsi zsinagógaorgona felújítási alapítvány elnöke, és a felújított hangszeren én koncerteztem először. Kifejezetten kedvelem, sőt szeretem a pompás humorát.

Õ egy laza és feszengésmentes asszony

- mesélte a %RIPOST% - nak az orgonaművész, aki nagyon örült, amikor megcsörrent a telefonja, és Katalin hívta, hogy meglátogatja. Hogy mi történt pontosan a közösen töltött délutánon, arról Szili Katalin és Varnus Xaver is hosszabban mesél a napilap szombati számában.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!