Létrehozva: 2019.05.24.

Szégyenében kezdett futni Németh Lajos

A meteorológus éveken át kényelmes férfiként élte az életét, ám amikor látta, hogy gyermekei ennek egyáltalán nem örülnek, erõt vett magán, és fél év alatt formába hozta magát.

Negyvenéves koráig kényelmes családapaként élte az életét Németh Lajos. A fordulat egy családi rendezvényen következett be, ahol a gyerekeivel együtt kellet lefutnia 350 métert, ám őt 100 méter után úgy kellett a célba vonszolni az akkor kiskamasz srácainak.  

"Korábban éltem a kényelmes munka-család-tévé-ropi-papucs-sör bűvöletben, ám ez a szégyenteljes teljesítmény, valamint a gyermekeim csalódott tekintete felrázott a tunyaságból. Világéletemben úgy éltem, hogy felnézzenek rám, ám ekkor láttam, leírtak és ezt nem hagyhattam!" – kezdte Németh Lajos.

A népszerű meteorológus teljesen titokban kezdett eljárni a futni és csak akkor szólt a családnak új hobbijáról, amikor már egy teljes szigetkört teljesíteni tudott.

"Mondhatom, hogy inkognitóban szöktem el, hogy formába hozzam magam. Kemény fél év volt, de sosem felejtem el, amikor az első 5.3 kilométeres sziget kört lefutottam! Én, aki az első nap 100 méter után kifulladtam!" – mesélte a meteorológus, aki a június 8-i Nemzeti Futóverseny egyik futónagykövete.

Innentől azonban nem volt megállás, olyannyira, hogy ötven éves korában, komoly edzéstervet követve lefutotta élete első maratonját, amit ötvenöt éves korában egy újabb követett.

"A kilencvenes évekről beszélünk, akkor még nem volt nagy kultusza a tömegsportoknak. Azért hatalmas élmény egy városi futóverseny, mert ott a sportemberek támogatják, segítik egymást, nagyon inspiráló volt több ezer társammal együtt teljesíteni a távot" – emlékezett vissza első maratonjára Németh Lajos.

Az időjós egy térdműtétnek köszönhetően mostanában már csak kerékpározni szokott, de mindenkit arra buzdít, hogy sosem késő elkezdeni a rendszeres sportot, azon belül is a futást.

"Az idő múlását megállítani nem lehet, de hatásait a sporttal lassítani nagyon is! A Nemzeti Futóverseny remek lehetőség azoknak, akik már kocognak egy ideje, de egy versenyre még nem mertek benevezni. Az 5 kilométeres etap nekik van kitalálva. Aki pedig nem tud Budapestre utazni, hogy a többi sportemberrel együtt fusson, őket arra biztatjuk, aznap akár a lakóhelyük közelében fussanak egy kicsit és osszák meg velünk a futóélményeiket!" – folytatta Németh Lajos.

A június 8-i futóversenynek történelmi helyszín ad otthont: a rajt és a befutó a Hősök terén lesz, az útvonal pedig az Andrássy úton halad végig. A szervezők 10 órakor indítják a 10 kilométeres, 12 órakor pedig az 5 kilométeres táv rajtját.

A Nemzeti Futóverseny küldetése, hogy valamennyi magyart megmozgassa, ezért mindenkit arra buzdítanak, hogy bárhol is vannak a világban június 8-án, fussanak, és hívják fel a figyelmet az egészséges életmód fontosságára!

A rendezvényre a www.nemzetifutoverseny.hu oldalon lehet regisztrálni. A befolyt nevezési díjból jótékony célokat szolgálnak, egészségmegőrző, preventív programokat támogatnak.

origo.hu

Döntött a kisfiút felrúgó karateedző sorsáról a Magyar Karate Szakszövetség

ripost.hu

Már közel 600 ezren látták: titokban készített siófoki videó szivárgott ki Szoboszlairól

metropol.hu

Összetört a legenda: 61 éves szerelmét gyászolja a 94 éves Clint Eastwood

ripost.hu

Melyik állatot láttad meg először a képen? Lelked titkait árulja el ez a személyiségteszt

hirtv.hu

Hajdú Péter: Ez egy szociopata patkány, már elnézést a rágcsálóktól

ripost.hu

Meglepő pletyka! Teljes titokban szakíthatott a magyar sztárpár

astronet.hu

A Mars az Ikrek jelébe lép, és utat mutat nekünk

ripost.hu

Lecsapott az özönvízzel érkező vihar Magyarországra, mutatjuk képeken

ripost.hu

„Ha annyira gazdag, miért mindig ugyanaz a cucc van rajta?!” - hazugsággal vádolják a 21 éves magyar milliomost

ripost.hu

Akikért hiába teszel meg bármit: ez a 4 csillagjegy a leghálátlanabb mind közül

ripost.hu

Jákob Zoli után újabb gazdag magyar celeb mutatta meg: nemcsak az ékszerei vannak aranyból, a szíve is

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Ezt nem gondoltad volna: Így bulizik Gelencsér Timi

SZTÁRDZSÚSZ

A kutyának sem kell Zámbó Jimmy csepeli villája: Lejjebb kellett vinni az árát

SZTÁRDZSÚSZ

„El fogják vágni a torkodat, ne merj aludni este” – Beparáztatták a börtön előtt Manuelt

SZTÁRDZSÚSZ

Béres Anett: Csak azt sajnálom, hogy egy álmom még nem vált valóra

SZTÁRDZSÚSZ

Hűha: Szarvas Andi megmutatta a luxusotthonát - Videó

SZTÁRDZSÚSZ

Labancz Lilla teljesen felismerhetetlen lett, alig hiszünk a szemünknek – Fotó!

SZTÁRDZSÚSZ

Néhol lóg a bőre, 30 kilót fogyott Király Viktor - előtte-utána fotó