Létrehozva: 2019.02.07.

Nem gondoltuk volna: Hihetetlen dolgok derültek ki Bud Spencerről

Carlo Pedersoli, vagy ahogy világszerte ismerik, Bud Spencer, sokkal több volt, mint nagyszerû sportoló vagy filmes pofonosztó.

Bud Spencer élettörténetét kevesen ismerik olyan részletességgel, ahogyan Király Levente rendező, aki négy éven át forgatta a legendáról készült dokumentumfilmjét, ami február 28-tól látható a magyar mozikban.

Az MTVA kiemelt szerkesztője most a %RIPOST%-nak árult el sosem hallott titkokat a színész életéből.

Nem bírta el a ló

Bud Spencer számos filmjében lóháton közlekedett, de egy alkalommal meglepte a stábot egy kijelentésével. Állította, hogy a számára kijelölt ló, nem szereti őt. Mindenki nyugtatta, hogy ilyesmiről szó sem lehet, így végül beadta a derekát. Amint azonban felpattant a paripa hátára, az szabályosan oldalra borult vele. A dokumentumfilmben ezt a történetet Terence Hill meséli el, aki szerint csupán arról volt szó, hogy a négylábú jószág túl nehéznek találta a termetes színészt.

Óceánjárót tervezett

A színész sok egyéb mellett egy igazi óceánjárót is tervezett hajómérnök barátjával. Az úszó város nem csak papíron létezett, hiszen megépítették, és Bud a családjával többször ki is hajózott a tengerre. Az óceánjáró ma Dél-Róma mellett a család nyaralójánál van kiállítva.

Ebéd közben nincs mobilozás

Bud számára nagyon fontos volt a családja és ragaszkodott hozzá, hogy minden vasárnap együtt ebédeljenek a hatalmas étkezőasztalnál. Egy szabálya volt: senki nem vehette elő a mobiltelefonját étkezés közben. Aki mégis megtette, annak számolnia kellett azzal, hogy a családfő elvette a tányérját és minden rajta lévő ételt megevett.

Feltaláló volt

A színészet mellett elismerték feltalálóként is. Olaszországban ma is forgalmazzák azt a sétabotot, amit egy gombnyomással kisszékké lehet alakítani. Ezen kívül több légitársaság is használja azt a fogkefét, amiben benne van a fogkrém, amit szintén Bud Spencer tervezett.

Élethosszig tanult

Bud Spencer hat nyelven beszélt folyékonyan és három egyetemi végzettséget szerzett élete során. Elvégezte a jogi és a pszichológia szakot, majd nyugdíjasként beiratkozott a jogi egyetemre, mert a lányát felvették, és arra kérte, segítsen neki a tanulásban. Olyan jól szerepelt, hogy később felkérték, legyen az egyetem előadója. Éles esze ugyanakkor már jóval korábban feltűnt tanárainak. Általános és középiskolában is osztályokat ugrott, így ő lett Olaszország legfiatalabb egyetemistája, mindössze 16 évesen.

Nincs, amivel nem foglalkozott

Hogy „Piedonenak” honnan volt ideje a mozik mellett mindenre, az örök rejtély marad. A dokumentumfilmből az is kiderül, hogy foglalkozott autóversenyzéssel, dalokat szerzett három nyelven, és saját gyermekruha készítő üzeme is volt, ahol a saját maga által megálmodott ruhákat gyártották le munkásai.

Bármit elvezetett

Bud gyakorlatilag minden járműre megszerezte a vezetői engedélyt és otthonosan mozgott földön, vízen és a levegőben egyaránt. Kiválóan irányított hatalmas hajókat, de repülőgépet és helikoptert is vezetett. A forgatások után rendszeresen reptette meg a stábtagokat saját helikopterével, ami a légitársaságának flottájában kapott helyet.

Rengeteget jótékonykodott

Bud Spencernek aranyból volt a szíve és nagyon érzékenyen reagált a nehéz sorsú gyermekekre. Éveken át tevékenykedett Unicef nagykövetként is. Amikor 1980-ban az olaszországi Irpinia térségben földrengés pusztított, a színész azonnal megpakolta helikopterét segélycsomagokkal és saját kezűleg dobta le őket a rászorulóknak. Ugyanakkor egész életében hálás volt szülővárosának, Nápolynak, így bevételei egy jelentős részét élete végéig adományozta a városvezetésnek, hogy fejlesztésekre fordítsák az összegeket.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyar Pétert próbálta mosdatni a Soros-közeli portál, de nagyot hibáztak

origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

metropol.hu

Így változtak a Házasság első látásra szereplői

magyarnemzet.hu

Olyan fejlesztés történik Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében, amire nagyon régen vártak

mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

hirtv.hu

Embert gázolt a metró Budapesten

origo.hu

Marics Peti félmilliót bukott egyetlen este

astronet.hu

Májusi angyalhoroszkóp 2024.: a Fény angyalai üzennek nekünk

ripost.hu

Akik nem ismernek félelmet: ez a 3 csillagjegy a legbátrabb mind közül

ripost.hu

Erre vártak a magyar autósok: Jelentős árcsökkenés jön a benzinkutakon, ekkor érdemes tankolni

ripost.hu

„Életem legjobb formájában voltam” – Ez jelezte, hogy rákos lett a fitt édesanya

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Tóth Andi kiakasztotta a rajongóit: Akkor a pénz mégis jó belőle?

SZTÁRDZSÚSZ

„Anyukámmal sem használnék egy fürdőszobát” – A Kőgazdag Fiatalok sztárjával nehéz együtt élni

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

A gyerekek élete is felfordult, így küzd a rák ellen Katalin hercegné

SZTÁRDZSÚSZ

"Újjászületés" - Ezt művelték a levegőben Vajna Timi testével - Fotó

SZTÁRDZSÚSZ

Újabb RTL-es műsor titkos szereplőlistája szivárgott ki

SZTÁRDZSÚSZ

Forró naciban villantott Lil G, a rajongói kiakadtak