Kiakadtak a vadászok: Stohl András megosztó dolgot tett a képernyőn

Az 51 éves magyar sztár nem pont úgy viselkedett, ahogy az a vadászok szerint illendõ lett volna.

Három lövéssel terítette le a kafferbivalyt az afrikai szafarin Stohl András, majd fegyverét feje fölött rázva, káromkodva fejezte ki az örömét. A vadászok szerint erdőjáró emberhez méltatlan az ilyen reakció - számolt be a Bors.

Vasárnap este vetítették le az úti filmet, amelyben a színész egyik nagy álma vált valóra. A műsort maga Stohl András narrálta, egyes szám első személyben mesélt élményeiről.

Ötvenedik születésnapjára a barátai dobták össze a dél-af­rikai szafari jókora költségét, a kalandra barátnője is elkísérte a sztárt. Többnapos eredménytelen vadászat után érkezett el a nagy pillanat, Stohl elejtette élete első kafferbivalyát.

Stohl háromszor lőtt az állatba, majd váratlanul káromkodni kezdett, a mondatait pedig kisípolni is elfelejtették: „B… meg! Azt a k… életbe! Az Isten b… meg!” Közben puskáját a feje fölé emelve rázta, majd megölelte kísérőjét. Később né­hány felvétel még készült az elejtett bivaly mellett, majd a kamera előtt koccintva, egy jókora szivarral a kezében köszönte meg kísérőjének az élményt.

A műsor után sok vadász a nemtetszését fejezte ki Stohl reakciója láttán, mondván: ez nem méltó egy igazi vadászemberhez. A műsort vetítő Fi­shing & Hunting Facebook-oldalán is jó néhány hozzászóló ekézi a színészt.

A lapnak Bajdik Péter, az Országos Magyar Vadászkamara főtitkára elmondta: ő nem látta a műsort, de az elejtett vad felett kimutatni az örömöt nem etikus, még akkor sem, hogyha örömöt érez a vadász, annak mindenképpen sajnálattal kell vegyülnie. Ha ugyanis ez nem történik meg, az azt jelenti, hogy a vadász nem tisztelte az állatot.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!