Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2018.08.21.

Szenvednek a magyar sztárok a parlagfűtől

Hazánk hírességei is csatlakoztak a Ripost felhívásához! Emberek milliói, többek között celebjeink is kínlódnak az allergiát okozó gyomnövénytõl, ezért is tartják kulcsfontosságúnak lapunk kezdeményezését.

Nem engedjük, hogy elborítsa a parlagfű az országot. Felkerestük azokat a hazai hírességeket, akik szenvednek a gyomnövénytől. Kiderült, ők is naponta találkoznak fertőzött területekkel, ezért is állnak ki teljes mellszélességgel az ötlet mellett.

A trombitaművészt szintén dühíti, hogy 2018-ban sem megoldott a parlagfű irtása, hiszen bár ő maga nem allergiás, a gyermekei szenvednek ettől a haszontalan, sőt káros növénytől.

Onnan tudom, hogy virágozni kezd a parlagfű, hogy a gyermekeimen észlelem a komoly allergiás tüneteket. Sajnos hatalmas területeken burjánzik, és látszólag lehetetlen megszabadulni tőle, pedig határozott rendeletben utasítják a föld és telektulajdonosokat, hogy oldják meg a tarthatatlan helyzetet. Én is földbirtokos vagyok és biztos, hogy nálam is akad néhány tő, de ha felfedezem, azonnal kiirtom.”

Vásáry André különösen nehéz helyzetben van, ha beindul a parlagfű virágzás: köhögés- és prüszkölésinger gyötri az allergia miatt. „Nagyon rosszul érint a parlagfű, mivel sok egyéb mellett, rettenetesen allergiás vagyok arra is. Tüsszögök, begyullad a szemem, viszket a torkom és rohamokban tör rám a köhögés. Gyakorlatilag a semmiből jön, és órákra megkeseríti az életem. Egyszerűen nem értem, hogy lehet, hogy még a nagyvárosokban is előfordulnak parlagfű lepte területek! Azt tudom, hogy a szabad területeken az önkormányzatok elvégzik az irtást, de rengeteg magánterület akad, ahol burjánzik ez az átok növény és ott nem történik semmi” - mondta lapunknak az énekes.

A Több mint TestÕr házigazdája is szenved az allergiát okozó gyomnövénytől, örömmel értesült a %RIPOST% kezdeményezéséről!

"Ez egy nagyon fontos kezdeményezés a Ripost részéről, hiszen rengetegen szenvednek a parlagfűtől. Hiába van törvénybe foglalva, sok területen mégis burjánzik. Nemcsak kellemetlen, hanem nagyon komoly egészségügyi komplikációkat is okozhat" - kezdte lapunknak a TV2 műsorvezetője, és hozzátette:  "Velem előfordult már, hogy sípolt a tüdőm, és nem kaptam levegőt, majdnem gégemetszést kellett végezni. Azóta is szedek gyógyszereket, de szemcseppet is használok, hogy kibírjam ezt az időszakot."

A népszerű színész most kezdi érezni a parlagfű-allergia első tüneteit.Először mindig a szemem kezd el viszketni" – mondta a %RIPOST%-nak Nagy Sándor. "Ez az első fázis nálam. Aztán jön a torokkaparás, majd jön a prüszkölős időszak. Nagyon kellemetlen. Színészként nyáron elég sok szabadtéri előadásom van, de szerencsére az adrenalin elnyomja a színpadon a tüneteket. Ahogy vége a darabnak, rögtön visszatér az allergia. Egy gyógyszer vált be eddig, de azt csak este szabad bevenni, mert kicsit kába lesz tőle az ember. Nem értem azokat, akinek a földjén ott burjánzik a parlagfű, gondolhatnának azokra, akik ebben a betegségben szenvednek. Mindenképpen valami szankciót érdemelne az, aki nem írtja saját területén a milliókat érintő, allergiát okozó gyomnövényt!”

Várjuk olvasóink jelzését a parlagfűvel fertőzött területekről. Felháborítja valami, és senki nem tesz semmit? A %RIPOST% segít! E-mail cím: [email protected] Postacím: 1033 Budapest, Kórház u. 6-12. Fogjunk össze, mentesítsük a parlagfűtől Magyarországot!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezt mondta Jürgen Klopp a Liverpool kudarca után

origo.hu

Migránsok okozták a balesetet a Liszt Ferenc-repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt

borsonline.hu

Csobot Adél és Istenes Bence a poklok poklát járja meg - külföldön érte őket utol a szerencsétlenség

magyarnemzet.hu

Klopp egy játékost emleget, ő lehetett volna a siker kulcsa?

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

mandiner.hu

A spanyolok szerint Magyarország már nem tartozik Európához

origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

mindmegette.hu

Itt a vége: Széll Tamás szomorú bejelentésére senki sem számított

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Fény derült a tökéletes kapcsolat titkára: ebből a négy csillagjegyből lesz a legjobb partner

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

Kőgazdag Metta felfedte: ezért tűnt el a közösségi médiából

SZTÁRDZSÚSZ

Tündéri fotó: ilyen nagyot nőtt Berki Mazsi kislánya

SZTÁRDZSÚSZ

Hoppá: Méregdrága luxusautója mellett pózol legújabb fotóján Gáspár Laci

SZTÁRDZSÚSZ

Nem fogsz hinni a szemednek, ez történt Victoria Beckham születésnapján - Videó

SZTÁRDZSÚSZ

Visszaéltek Tóth Gabi nevével, felháborító, mihez használták fel