Szenvednek a magyar sztárok a parlagfűtől

Hazánk hírességei is csatlakoztak a Ripost felhívásához! Emberek milliói, többek között celebjeink is kínlódnak az allergiát okozó gyomnövénytõl, ezért is tartják kulcsfontosságúnak lapunk kezdeményezését.

Nem engedjük, hogy elborítsa a parlagfű az országot. Felkerestük azokat a hazai hírességeket, akik szenvednek a gyomnövénytől. Kiderült, ők is naponta találkoznak fertőzött területekkel, ezért is állnak ki teljes mellszélességgel az ötlet mellett.

A trombitaművészt szintén dühíti, hogy 2018-ban sem megoldott a parlagfű irtása, hiszen bár ő maga nem allergiás, a gyermekei szenvednek ettől a haszontalan, sőt káros növénytől.

Onnan tudom, hogy virágozni kezd a parlagfű, hogy a gyermekeimen észlelem a komoly allergiás tüneteket. Sajnos hatalmas területeken burjánzik, és látszólag lehetetlen megszabadulni tőle, pedig határozott rendeletben utasítják a föld és telektulajdonosokat, hogy oldják meg a tarthatatlan helyzetet. Én is földbirtokos vagyok és biztos, hogy nálam is akad néhány tő, de ha felfedezem, azonnal kiirtom.”

Vásáry André különösen nehéz helyzetben van, ha beindul a parlagfű virágzás: köhögés- és prüszkölésinger gyötri az allergia miatt. „Nagyon rosszul érint a parlagfű, mivel sok egyéb mellett, rettenetesen allergiás vagyok arra is. Tüsszögök, begyullad a szemem, viszket a torkom és rohamokban tör rám a köhögés. Gyakorlatilag a semmiből jön, és órákra megkeseríti az életem. Egyszerűen nem értem, hogy lehet, hogy még a nagyvárosokban is előfordulnak parlagfű lepte területek! Azt tudom, hogy a szabad területeken az önkormányzatok elvégzik az irtást, de rengeteg magánterület akad, ahol burjánzik ez az átok növény és ott nem történik semmi” - mondta lapunknak az énekes.

A Több mint TestÕr házigazdája is szenved az allergiát okozó gyomnövénytől, örömmel értesült a %RIPOST% kezdeményezéséről!

"Ez egy nagyon fontos kezdeményezés a Ripost részéről, hiszen rengetegen szenvednek a parlagfűtől. Hiába van törvénybe foglalva, sok területen mégis burjánzik. Nemcsak kellemetlen, hanem nagyon komoly egészségügyi komplikációkat is okozhat" - kezdte lapunknak a TV2 műsorvezetője, és hozzátette:  "Velem előfordult már, hogy sípolt a tüdőm, és nem kaptam levegőt, majdnem gégemetszést kellett végezni. Azóta is szedek gyógyszereket, de szemcseppet is használok, hogy kibírjam ezt az időszakot."

A népszerű színész most kezdi érezni a parlagfű-allergia első tüneteit.Először mindig a szemem kezd el viszketni" – mondta a %RIPOST%-nak Nagy Sándor. "Ez az első fázis nálam. Aztán jön a torokkaparás, majd jön a prüszkölős időszak. Nagyon kellemetlen. Színészként nyáron elég sok szabadtéri előadásom van, de szerencsére az adrenalin elnyomja a színpadon a tüneteket. Ahogy vége a darabnak, rögtön visszatér az allergia. Egy gyógyszer vált be eddig, de azt csak este szabad bevenni, mert kicsit kába lesz tőle az ember. Nem értem azokat, akinek a földjén ott burjánzik a parlagfű, gondolhatnának azokra, akik ebben a betegségben szenvednek. Mindenképpen valami szankciót érdemelne az, aki nem írtja saját területén a milliókat érintő, allergiát okozó gyomnövényt!”

Várjuk olvasóink jelzését a parlagfűvel fertőzött területekről. Felháborítja valami, és senki nem tesz semmit? A %RIPOST% segít! E-mail cím: [email protected] Postacím: 1033 Budapest, Kórház u. 6-12. Fogjunk össze, mentesítsük a parlagfűtől Magyarországot!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kegyetlen gyilkosság történt Terézvárosban

origo.hu

Nagyon súlyos orosz bejelentés érkezett

metropol.hu

Irgalmatlan, mi közelít az ország felé: havazás és viharos szél csap le

mandiner.hu

Megkérdeztük a mesterséges intelligenciát: így érhet véget szerinte az orosz-ukrán háború

ripost.hu

Gyanús videóval üzent Vajna Timi: megcsalta a vőlegénye?

vg.hu

Oroszországot nem lehet legyőzni, minden módszert készek bevetni

ripost.hu

Gyanús videóval üzent Vajna Timi

mindmegette.hu

6 egészséges nass, ha valami édesre vágysz fogyókúra alatt

veol.hu

A Provident Pénzügyi Zrt. munkatársat keres Kereskedelmi Tanácsadó munkakörbe (x)

ripost.hu

Kiderült a szörnyű titok: Ezért lett öngyilkos a vonat elé lépő nagykőrösi menyasszony

ripost.hu

„Kicsi lelked sokat szenvedett, de most már nyugovóra térhetsz” – búcsúzik vőlegénye a Nagykőrösön vonat elé lépett Barbitól

she.life.hu

Kedves lányos anyukák! Kérlek, beszélgessetek a lányotokkal az intim higiéniáról!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Újabb pofont kapott Mazsi: Berki neve nem méltó hozzád!

SZTÁRDZSÚSZ

"Nekem is meg van műtve a cicim" - Sári Évi meglepő vallomást tett

SZTÁRDZSÚSZ

Elege lett Peter Srámeknek: Nem szeretnék belemenni semmilyen harcba

SZTÁRDZSÚSZ

Sosem hallott részletek: így indult Vitray Tamás és a híres színésznő kapcsolata

SZTÁRDZSÚSZ

"Hogy került a nagypapa a dobozba?" Ultracuki Rózsa György két és féléves unokája

SZTÁRDZSÚSZ

Két pici fiát hagyta hátra a hétvégén elhunyt fiatal színésznő