Létrehozva: 2018.05.25.

Õk is csúcsra törnek a Virtuózok színpadán

Me­g­újulva tért vissza a ne­­gye­­dik évad­­dal a Duna Te­­le­­ví­­zió kép­er­­nyõ­­jére a Vir­­tu­ó­­zok, Ma­­gyar­or­­szág elsõ klasszi­­kus zenei te­­het­­ség­­ku­­ta­­tója.

A Kicsik, a Tinik és a Nagyok megmutathatják tehetségüket, a produkciókat pedig az öttagú zsűri - Miklósa Erika, Kossuth-díjas opera-énekesnő, Kesselyák Gergely, Liszt Ferenc-díjas karmester, dr. Batta András, Erkel Ferenc-díjas zenetörténész, Balázs János, Liszt Ferenc-díjas zongoraművész és Várdai István, Liszt-díjas csellóművész - értékeli.

A Nagyok elődöntőjébe jutott 9 versenyző produkcióját ma este 19:30-tól a Duna Televízió és az M5 műsorán láthatják a nézők. Még ma kiderül, melyik három művészpalánta jut tovább a döntőbe. A versenyzők mindannyian kivételes tehetségek, imádják a klasszikus zenét, nem beszélve arról, hogy érdekes egyéniségek.

Hart Gábor gitáron játszik, de több hangszere is van. Buzuki, basszusgitár, de amikor teheti, vesz egy új hangszert, és igyekszik megtanulni játszani rajta. A metáltól, a rockon, blueson, dzsesszen át jutott el a klasszikus zenéig azt mondja sokkal színesebb a játéka azáltal, hogy több stílust ismer. Gábor egyébként magántanár.

Nagy Torma Krisztina harmonikán játszik, elég ritka, hogy egy lány ezt a hangszert választja, de a célja, hogy megmutassa, harmonikázni igenis csajos dolog. Krisztina nagyszülei harmonikáján, autodidakta módon tanult meg zenélni.

Kászoni Annamária énekhangjával kápráztatja el a közönséget. A lány Aradon született, de Bécsben él. Szülei mindketten zenészek. Annamária azt csinálja, amit szeret, szabadúszó énekes.

Bánkövi Bence csellón zenél. Évekkel ezelőtt 2016-ban már láthatták a Virtuózok színpadán. Várdai István az egyik példaképe, ezért is jelentkezett újra a műsorba, amire céltudatosan készül. Bence mindig megtervezi a napját és naplót is vezet, de csak a rossz dolgokat írja le, hogy változtatni tudjon rajta. Szabadidejében fut, úszik, bűvész trükköket tanul és néha eljár gyerekzsúrokba is fellépni.

Havár-Ferenczy Vivien énekes, de a civil életben a reptéren dolgozik szereti a munkáját, mert mindig történik valami, elmondása szerint soha nincs két egyforma nap. Zeneakadémián végezte el a tanulmányait, amikor nem énekel, akkor olvas, moziba jár A versenyen kívül még egy nagy izgalom van az életében, barátjával összeházasodnak és közös otthonukat igyekeznek kialakítani.

Ninh Duc Hoang Long 2013-ban tanulni jött Magyarországra Vietnámból, ének szakon végzett, jelenleg mesterképzésre jár. A fiú egy évig tanult magyarul, mielőtt a Zeneakadémiára jelentkezett, hobbiként videózik a Vietnámi TV-ben dolgozik itt Magyarországon.

Szabó Réka énekel, de musicalt is tanult Földessy Margitnál. A fiatal lány több darabban szerepelt, de végül az operát választotta Tokody Ilonához került, aki megtanította neki, hogy az operával mennyi érzelmet lehet kifejezni. Gyakran találkozik Ilonával és férjével, számára több már a művésznő, mint a mestere – "zenei édesanya"

Győri András az oboát választotta hangszerének. Külföldön tanul, jövőre fog végezni Németországban, Detmoldban, és úgy gondolja , hogy a Virtuózok jó lehetőség a bemutatkozásra. Szeretne az iskola után haza költözni Magyarországra. András édesapja nagybőgőzik, a bátyja csellózik, az ikertestvére is a csellót választotta, a kisöccse már az oviban is hegedült, így úgy gondolta, hogy elég vonós van otthon, és apukája javaslatára oboázni kezdett.

Fekete Tamás zongorista, Pozsonyban tanul, hetente egyszer igyekszik Érsekújvárra hazajutni, ami egy óra Pozsonyból, de ha hazamegy, akkor nincs gyakorlás. Azt mondja, Érsekújváron egyszer felnőni kevés, főleg  egy olyan édesanya mellett, akiben egyszerre van jelen a fegyelmi szigor és a lazaság. Ha Tamás épp nem gyakorol, akkor olvasni szeret, de nem egy könyvet, hanem egyszerre akár hármat is. Ha több ideje van, akkor sportol.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Felbukkant egy újabb halálos vírus

origo.hu

Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

vg.hu

Menekülnek az üzemanyag-kereskedők a benzinárstop elől: péntektől újabb árcsökkentést hajtanak végre

metropol.hu

Házasság első látásra: Érzelmes szavakkal búcsúzik Gyöngyi, itt a vége?

mandiner.hu

Váratlan üzenet Németországból: „Hálásak lehetünk Magyarországnak!"

origo.hu

Alig takarja a melltartó az egykori szépségkirálynő mellét

mindmegette.hu

Félreértette a pincér a nő rendelését, volt is meglepetés, amikor megérkezett az étel

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

ripost.hu

Fülöp herceg az első pillanattól óva intette a királyságot Meghantől

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Tóth Andi kiakasztotta a rajongóit: Akkor a pénz mégis jó belőle?

SZTÁRDZSÚSZ

„Anyukámmal sem használnék egy fürdőszobát” – A Kőgazdag Fiatalok sztárjával nehéz együtt élni

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

SZTÁRDZSÚSZ

Rubint Rella meglepő titkokat árult el: így élnek Lengyelországban

SZTÁRDZSÚSZ

Követői segítségét kérte Vastag Csaba felesége