Így bulizott a magyar filmszakma színe-java hajnalig

A hazai filmes szakma apraja-nagyja ott volt vasárnap este Budapest egyik legpatinásabb teátrumában. Eszenyi ki is szorult a ház elé...

A magyar film az utóbbi években újra elfoglalta méltó helyét a világ mozgóképkészítőinek élvonalában. Ám az alkotókat nemcsak a tengerentúlon ismerik el. A Magyar Filmakadémia Egyesület tagjai idén 23 kategóriában díjazták a 2017-ben készült magyar alkotásokat, színészeket és filmes szakembereket.

Vasárnap este, aki csak számít a hazai filmiparban, ott tolongott a vígszínházi forgatagban. Mindenki arra várt, hogy idén harmadszor átadják a Magyar Filmdíjakat. A főbb kategóriákban nem született különösebb meglepetés, hiszen Enyedi Ildikó Oscar-díjra jelölt alkotása, a Testről és lélekről besöpörte a legjobb magyar játékfilmnek, a legjobb forgatókönyvnek és a legjobb rendezésnek járó díjat, míg a főszereplőt Borbély Alexandrát a legjobb színésznőnek, Tenki Rékát pedig a legjobb mellékszereplőnek választotta a szakmai zsűri.

A rendezőnő és a Máriát alakító színésznő nem tudták személyesen átvenni a szobrokat, mivel mindketten külföldön tartózkodtak a gála idején, de videóüzenetben megköszönték a szakmai elismerést. A legjobb játékfilmes férfi főszereplőnek járó díjat Rudolf Péter kapta az 1945 című filmben nyújtott alakításáért, míg a közönségdíjat Herendi Gábor rendezése, a Kincsem kapta. Az átadóceremónia után hajnalig bulizott együtt a filmes szakma krémje…

Dobó Kata meghatódott…

A gyönyörű színésznőt idén ugyan nem jelölték díjra, de Gubás Gabival díjátadóként részt vett az eseményen.  Dobó Kata jól láthatóan meghatódott, és már a felvezető megszólalásánál látszott, hogy könnyeivel küszködik. Az est további részét szerelmével, Zsidró Tamással töltötte.

Kulka János a büfében borozgatott

A színészlegenda két évvel ezelőtti súlyos stroke-ja óta kerüli a nyilvánosságot, de ahogyan tavaly, idén is megjelent a gálán, ahol Csákányi Eszterrel együtt adta át a közönségszavazatok alapján legjobbnak ítélt filmnek járó díjat, amit idén a Kincsemnek ítéltek oda. Kulka János bár a színpadon látszódott, hogy még nincs túl a betegségén, a díjátadó után felszabadultan borozgatott a büfében

Andy Vajna alteregóját küldte el…

A filmügyi kormánybiztos nem tudott részt venni az átadóünnepségen, mert megfázással küszködik, de szerencsére Bagi Iván „helyettesítette”. A beszéd így nem maradt el, hiszen a humoristát Andy Vajnának maszkírozták, amin jót mulatott a közönség. Az ál Andy egyébként egy fiktív díjat is átadott Nacsa Olivérnek, akit a legtöbb filmből kivágott mellékszereplőnek választott.

Hegedűs D. Géza rengeteget fogyott

A Kossuth és Jászai Mari-díjas színész bombaformában jelent meg az eseményen, miután 110 kilóról rövid idő alatt visszafogyott versenysúlyára. Hegedűs D. Géza a Sóhajok hídja című film kedvéért hízott meg még tavaly. A legenda egyébként idén a tévéfilmes mezőnyben győzedelmeskedett. A szakmai zsűri őt választotta a legjobb férfi főszereplőnek az Árulókban nyújtott alakításáért. Ehhez gratulált Pokorny Lia, aki mentoraként tekint a művészre.

Eszenyi Enikő a lépcső tetején ülve őrizte a filmeseket

A Vígszínház idén második alkalommal adott otthont a Magyar Filmdíj átadóünnepségnek. Az esemény közben a teátrum igazgatónője, Eszenyi Enikő, Udvaros Dorottyával ült ki a színház lépcsőjének tetejére, ahonnan csendesen borozgatva figyelték az ünneplő forgatagot.

Beléptek a rettegett 7. évbe

Csányi Sándor és felesége, Tenki Réka csak ritkán mutatkoznak együtt, de a sármos színész most elkísérte élete párját, hogy ott lehessen mellette, amikor átveszi a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat. A színésznőt a Testről és lélekről című filmben nyújtott alakításáért jutalmazták. A színészházaspár lassan kilenc éve él együtt, és idén beléptek a házasságuk hetedik évébe, amitől sokan tartanak. Ám úgy tűnik, nálunk még mindig teljes az összhang.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Most benézhet Tóth Gabi és Krausz Gábor első saját otthonába - képek

origo.hu

Különös dologra vállalkozott a TV2 következő Nagy Ője

metropol.hu

Gyászol a Muzsika TV sztárja: „Becsuktad az ajtót és máshol vártak téged, tárt karokkal”

vg.hu

Újabb árcsökkenés – az egyik legnagyobb boltban már sokkal olcsóbb a WC-papír

ripost.hu

„Akkor gyere!” - brutális verekedés tört ki egy tatabányai benzinkúton

mandiner.hu

Bukhatja a képviselői mandátumát Novák Előd

origo.hu

Még több pénzhez akar jutni képeivel Molnár Anikó

astronet.hu

Analízisparalízis – a túlgondolkodás és döntésképtelenség kártékony hatásai

origo.hu

Ingyenes programdömping a Pesti Vigadóban(x)

life.hu

Sztárok, akik depresszióval küzdöttek(x)

ripost.hu

Most kaptuk: váratlanul elhunyt a 19 éves bokszoló

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

"Mi ép bőrrel megúsztuk..." - veszélyes helyzetbe került az autópályán Bódi Csabi

SZTÁRDZSÚSZ

Kiderült: Ezt vette a nyereményéből Kökény Dani

SZTÁRDZSÚSZ

Kiút a magánéleti válságból: kiderült, mibe menekül Kucsera Gábor

SZTÁRDZSÚSZ

Rémisztő baleset érte Schmuck Andort, azonnal műteni kellett

SZTÁRDZSÚSZ

"Fogas kérdések, Gyuri!" – A TikTok-on hódít Korda György és Balázs Klári

SZTÁRDZSÚSZ

Megszólalt a kiesés után a Sztárban Sztár versenyzője - Videó