Létrehozva: 2018.03.13.

Így bulizott a magyar filmszakma színe-java hajnalig

A hazai filmes szakma apraja-nagyja ott volt vasárnap este Budapest egyik legpatinásabb teátrumában. Eszenyi ki is szorult a ház elé...

A magyar film az utóbbi években újra elfoglalta méltó helyét a világ mozgóképkészítőinek élvonalában. Ám az alkotókat nemcsak a tengerentúlon ismerik el. A Magyar Filmakadémia Egyesület tagjai idén 23 kategóriában díjazták a 2017-ben készült magyar alkotásokat, színészeket és filmes szakembereket.

Vasárnap este, aki csak számít a hazai filmiparban, ott tolongott a vígszínházi forgatagban. Mindenki arra várt, hogy idén harmadszor átadják a Magyar Filmdíjakat. A főbb kategóriákban nem született különösebb meglepetés, hiszen Enyedi Ildikó Oscar-díjra jelölt alkotása, a Testről és lélekről besöpörte a legjobb magyar játékfilmnek, a legjobb forgatókönyvnek és a legjobb rendezésnek járó díjat, míg a főszereplőt Borbély Alexandrát a legjobb színésznőnek, Tenki Rékát pedig a legjobb mellékszereplőnek választotta a szakmai zsűri.

A rendezőnő és a Máriát alakító színésznő nem tudták személyesen átvenni a szobrokat, mivel mindketten külföldön tartózkodtak a gála idején, de videóüzenetben megköszönték a szakmai elismerést. A legjobb játékfilmes férfi főszereplőnek járó díjat Rudolf Péter kapta az 1945 című filmben nyújtott alakításáért, míg a közönségdíjat Herendi Gábor rendezése, a Kincsem kapta. Az átadóceremónia után hajnalig bulizott együtt a filmes szakma krémje…

Dobó Kata meghatódott…

A gyönyörű színésznőt idén ugyan nem jelölték díjra, de Gubás Gabival díjátadóként részt vett az eseményen.  Dobó Kata jól láthatóan meghatódott, és már a felvezető megszólalásánál látszott, hogy könnyeivel küszködik. Az est további részét szerelmével, Zsidró Tamással töltötte.

Kulka János a büfében borozgatott

A színészlegenda két évvel ezelőtti súlyos stroke-ja óta kerüli a nyilvánosságot, de ahogyan tavaly, idén is megjelent a gálán, ahol Csákányi Eszterrel együtt adta át a közönségszavazatok alapján legjobbnak ítélt filmnek járó díjat, amit idén a Kincsemnek ítéltek oda. Kulka János bár a színpadon látszódott, hogy még nincs túl a betegségén, a díjátadó után felszabadultan borozgatott a büfében

Andy Vajna alteregóját küldte el…

A filmügyi kormánybiztos nem tudott részt venni az átadóünnepségen, mert megfázással küszködik, de szerencsére Bagi Iván „helyettesítette”. A beszéd így nem maradt el, hiszen a humoristát Andy Vajnának maszkírozták, amin jót mulatott a közönség. Az ál Andy egyébként egy fiktív díjat is átadott Nacsa Olivérnek, akit a legtöbb filmből kivágott mellékszereplőnek választott.

Hegedűs D. Géza rengeteget fogyott

A Kossuth és Jászai Mari-díjas színész bombaformában jelent meg az eseményen, miután 110 kilóról rövid idő alatt visszafogyott versenysúlyára. Hegedűs D. Géza a Sóhajok hídja című film kedvéért hízott meg még tavaly. A legenda egyébként idén a tévéfilmes mezőnyben győzedelmeskedett. A szakmai zsűri őt választotta a legjobb férfi főszereplőnek az Árulókban nyújtott alakításáért. Ehhez gratulált Pokorny Lia, aki mentoraként tekint a művészre.

Eszenyi Enikő a lépcső tetején ülve őrizte a filmeseket

A Vígszínház idén második alkalommal adott otthont a Magyar Filmdíj átadóünnepségnek. Az esemény közben a teátrum igazgatónője, Eszenyi Enikő, Udvaros Dorottyával ült ki a színház lépcsőjének tetejére, ahonnan csendesen borozgatva figyelték az ünneplő forgatagot.

Beléptek a rettegett 7. évbe

Csányi Sándor és felesége, Tenki Réka csak ritkán mutatkoznak együtt, de a sármos színész most elkísérte élete párját, hogy ott lehessen mellette, amikor átveszi a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat. A színésznőt a Testről és lélekről című filmben nyújtott alakításáért jutalmazták. A színészházaspár lassan kilenc éve él együtt, és idén beléptek a házasságuk hetedik évébe, amitől sokan tartanak. Ám úgy tűnik, nálunk még mindig teljes az összhang.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyar Péter baklövésén röhög az internet

origo.hu

Karácsony Gergelyt nem érdeklik a budapesti utasok

metropol.hu

Váratlan bejelentés érkezett: ez Azahriah mindhárom Puskás-koncertjét érinti

vg.hu

Lassan már a kutyának se kell a Prémium Magyar Állampapír

ripost.hu

„Megvan bennem a vágy” – Marco Rossi dörzsölheti a tenyerét, komoly ajánlatot kapott

magyarnemzet.hu

Óriási doppingbotrány miatt magyar úszók olimpiai helyezése is változhat

origo.hu

Hugh Grant elárult pár titkot a közelgő Bridget Jones-filmről

astronet.hu

Heti horoszkóp 2024. április 22-28.: A telihold sem könnyíti meg az életedet

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Válassz egy holdat és kiderül, mi a legnagyobb titkod

ripost.hu

Elképesztően gondolkozik magáról 3 csillagjegy, ők nem kérnek bocsánatot

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

„Anyukámmal sem használnék egy fürdőszobát” – A Kőgazdag Fiatalok sztárjával nehéz együtt élni

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

Kőgazdag Metta felfedte: ezért tűnt el a közösségi médiából

SZTÁRDZSÚSZ

"Vetekedett a szülési fájdalommal" – Szörnyű dolog történt Zavaros Eszterrel

SZTÁRDZSÚSZ

Ördög Nóra fürdőruhás fotóitól felforr a levegő

SZTÁRDZSÚSZ

Tündéri: videón, ahogy Dér Heni kisfia legózik - ilyen nagyot nőtt már Beni

SZTÁRDZSÚSZ

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra