Létrehozva: 2017.09.11.

Titkok, amiket csak kevesen tudnak a 20 éve elhunyt Diana hercegnőről

Húsz évvel a tragikus halála után is emberek milliói rajonganak a Szívek hercegnõjéért. Azt viszont csak nagyon kevesen tudják, milyen is volt õ valójában. Érzelmileg labilis nõként sokszor azoknak ártott, akik a legközelebb álltak hozzá.

Nem titok, hogy Diana az egész világot lenyűgözte földöntúli bájával. Egyetlen pillantásával megbabonázta az embereket. „Azt hiszem, ő képes volt gyógyítani is” - mondta néhány évvel ezelőtt egy angol újságíró miután Dianával ellátogatott Nyugat-Afrika nyomornegyedeibe. Ez mind szép és jó, ám Lady Di mágikus kisugárzása csak ismeretlenekre: betegekre, kirekesztettekre volt ekkora hatással.

Azok, akik közel álltak hozzá, és jól ismerték őt, ma is cipelik magukban a mély lelki sebeket, amelyeket Diana okozott nekik.

De milyen volt Diana valójában?

Amikor Diana összejött Károly herceggel éppen csak betöltötte a 18-at. Ekkor három barátnőjével, Carolyn Pride-al, Virginia Pitmannal és Anne Boltonnal lakott Londonban, a Coleherne Courton. A lányokat szoros barátság fűzte egymáshoz, egészen addig, ameddig Diana át nem verte, és fel nem használta őket abban a sajtóháborúban, amelyet Károly ellen indított. Ráadásul önéletrajzi könyvében is barátnői szájába adott mondatokat anélkül, hogy beleegyeztek volna. Miután megjelent a könyv, a barátnők értetlenül álltak a történtek előtt, de Lady Di semmilyen megbánást nem tanúsított tettéért. Nem is csoda, hogy a csalódott barátnők teljesen megszakították a kapcsolatot Dianával, de nyilvánosan sosem ócsárolták őt. A sors fintora, hogy azóta mindhárman boldog házasságban élnek…

Rossz volt a viszonya az édesanyjával

A hercegnő szülei házasságtörés miatt váltak el. A kezdetekben Diana és öccse az édesanyjukkal éltek, de miután az apa egy közös karácsonyozás után nem engedte vissza őket Franceshoz, a nő pert indított a felügyeleti jogáért, amit végül az apa kapott meg. Ezután évekig nem is beszéltek egymással. Felbontatlanul küldte vissza édesanyjának a tőle kapott leveleket is.

Kevesen tartottak ki mellette. Aki maradt, azt előbb-utóbb minden magyarázat nélkül félredobta, mint egy rongyot, mivel mindenkiben az ellenséget látta. Vilmos és Harry nevelőnőjében, Tiggy Legg-Brouke-ban is, akit féltékenységből többször is megpróbált eltávolítani. Miután Diana és Károly szakítottak, a hercegnő mindenképp ketté akarta osztani a személyzetet, de a szakácstól kezdve a testőrökön át mindenki azért harcolt, hogy Károlynál maradhassanak.

Gyűlölte mostoháját, Raine-t

Mostohaanyjával már a kezdetektől ki nem állhatták egymást. Diana több alkalommal megalázta Raine-t. Ráadásul az évek során annyira elfajult a viszonyuk, hogy Diana bosszúból lelökte mostoháját a lépcsőn. „Elégtételt éreztem” – mondta néhány évvel az eset után.

Mindent kontroll alatt tartott

Bár Diana rajongott két fiáért, mindent kontroll alatt tartott. Arra kötelezte Vilmost, hogy játssza meg magát a nyilvánosság előtt, még akkor is, ha rossz kedve van. Mint kiderült, a szívmelengető lesifotók is csak azért sikerültek jól, mert beállított képek voltak. Nem egyszer, nem kétszer, mindig!

A Kensington-palotába csempészte szeretőit

Diana soha nem tudott beilleszkedni a brit királyi családba, számkivetettként, fekete bárányként élt a Kensington-palotában, Károly herceg rokonait pedig rideg, szívtelen embereknek tartotta. Hogy enyhítsen kicsit a magányán, valóságos férfifalóvá vált az évek során, állítólag több szeretőt is tartott. 1996-ban megismert egy brit-pakisztáni szívsebészt, Dr. Khant, akivel először csak barátok voltak, Diana viszont később beleszeretett. A hercegnő annyira felbátorodott, hogy még a családi fészeknek számító Kensington-palotába is becsempészte az orvost, aki Diana autójának csomagtartójában bújt el. Erről a hercegnő egykori személyi titkára, Patrick Jephson számolt be, aki egy leleplező könyvet is írt Lady Diről.

Diana életének eltitkolt részleteiről halála óta számos botrányszagú cikk látott már napvilágot, de ne felejtsük el, hogy bár bálványként tisztelték, ő is csak egy ember volt, és mint mindenki, ő is hozott rossz döntéseket.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt vannak az újabb részletek Balogh Edina és Szabó Simon kapcsolatáról

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

metropol.hu

Heti horoszkóp: Ennek a csillagjegynek izgalmas napjai lesznek

hirtv.hu

Zelenszkij korábbi szövetségesének példa nélküli interjúja borzolja a kedélyeket Ukrajnában + videó

ripost.hu

„Az is jöjjön, akinek nincs jegye” - Megszállják a magyarok Németországot az Eb-n

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

mindmegette.hu

Egyszerűen nagyszerű kevert tésztás húsvéti sütemény

ripost.hu

Komoly döntést hozott Schumacher családja, itt vannak a részletek

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Szoboszlai kiakadt, nem avatták be egy fontos döntésbe

ripost.hu

Sok probléma után váratlanul különválik a TV2 házaspárja

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Gusztustalan támadás érte Molnár Anikót: „Ezek az emberek egy fillért sem érnek”

SZTÁRDZSÚSZ

Michael Jacksonként térhet vissza Berki Krisztián

SZTÁRDZSÚSZ

Sorsfordító nap: megváltozott Polgár Árpád élete a balesete után

SZTÁRDZSÚSZ

Lemondott a luxusról Kulcsár Edina és G.w.M, ez lehet a következő autójuk

SZTÁRDZSÚSZ

Szarvas Andi követői elárulták: a pikáns tartalmakra kíváncsiak

SZTÁRDZSÚSZ

Ezt nem gondolnád: Takács Zsuzska ezt teszi Zámbó Krisztián távolléte alatt

SZTÁRDZSÚSZ

Meglopták Szigligeti Ivettet, a rajongóitól kért segítséget

SZTÁRDZSÚSZ

Kőgazdag Szandi: Papaszita ne pazarolja rám az idejét