Létrehozva: 2017.08.30.

Diana utolsó napja eljegyzéssel is végződhetett volna

Ha nincsenek a lesifotósok, akkor 1997. augusztus 30-a nem Diana hercegnõ utolsó életben töltött napja lett volna, hanem egy boldog új jövõ kezdete.

11:00

1997. augusztusának végét Olaszország partjainál hajózva töltötte Diana hercegnő és párja, Dodi Fayed. Augusztus 30-án Szardínia egyik kikötőjében érte a reggel a párt a magánjachtjukon. A hercegnő nem sokkal 11 előtt ébredt, és azonnal reggelit kért Dodi komornyikjától, Rene Delormtól, akivel közben arról beszélgettek, mennyire várja, hogy újra láthassa fiait, Vilmost és Harryt, akik az apjukkal és a nagyszüleikkel a skóciai birtokukon vakációztak.

12:00

Reggeli után Diana felhívta barátnőjét, Susie Kassemet, akivel megbeszélték, hogy azonnal találkoznak, ha a hercegnő visszatért Londonba. Egykor együtt indultak Dodival a reptérre, hogy Párizsba utazzanak.

16:20

Tíz perccel fél öt előtt érkeztek meg a francia fővárosba, a gép személyzete szerint mindketten nagyon jó hangulatban voltak, és az út alatt végig beszélgetek. A repülőtéren két autó várta őket, az egyiket Dodi állandó sofőrje, a másikat pedig Henri Paul vezette, utóbbi a Fayed családnak dolgozott, mint a Ritz Hotel biztonsági főnöke.

16:47

Dianáék egyenesen a botrányos magánéletű, VIII. Eduárd király egykori villájához mentek, amit Dodi nem sokkal korábban kapott ajándékba az apjától. Útjukon legalább egy tucatnyi paparazzo száguldott utánuk. Paul eközben a csomagjaikat lepakolta Dodi másik házában, ahol a pár az estét töltötte volna az eredeti tervek szerint. Majd miután végzett, visszament a Ritzbe, és a bárban több felest is legurított, pedig gyógyszeres kezelés alatt állt.

17:30

Megérkeztek Dianáék is a Ritzbe, hogy megtekintsék a felújított elnöki szintet. Eközben az üzletember asszisztense egy közeli ékszerüzletből elhozta azt a 43 millió forintot érő gyűrűt, amivel Dodi meg akarta kérni Diana kezét vacsora közben.

18:50

A lánykérésről mit sem sejtő hercegnő közben felhívta a jósnőjét, majd pedig a fiait, akik azonban gyorsan lerázták, mert inkább az unokatestvéreikkel akartak játszani. A hercegek ekkor beszéltek utoljára anyjukkal, és a mai napig bánják, hogy alig pár perc után lerakták a telefont.

20:00

A hotelből visszatértek Dodi házába, majd elindultak vacsorázni, ám a terveik nem úgy alakultak, ahogy tervezték. A lesifotósok hadától esélyük sem volt eljutni az étterembe, ahol nem hagyták volna őket békén a paparazzok, azért inkább újra a Ritzbe mentek, hogy elrejtőzzenek. Dodi ekkor dönthetett úgy, hogy mégsem aznap teszi fel a nagy kérdést szerelmének, hiszen az étterembe tervezte a lánykérést.

22:50

Fayed a hotelben őrjöngve kérte számon a testőrein, hogy nem tudják őket megvédeni, ezt hallotta a szálloda éjszakai biztonsági főnöke, és felhívta kollégáját, Henrit, hogy zavarja el az épület előtt várakozó fotósokat és rajongókat. Az ekkor már erősen ittas Paul úgy dönt a tömeget látva, hogy a hátsó bejáraton át kicsempészi Dianáékat, a testőreik pedig a főbejárattól elcsalják a paparazzikat az ellenkező irányba, a terve azonban nem vált be.

00:45

A fotósok üldözőbe veszik Diana fekete Mercedes-ét. Ezt követően történt a baleset, ahonnan Dianát még kórházba szállították.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezt mondta Jürgen Klopp a Liverpool kudarca után

origo.hu

Budapesti luxusüzletrablás: újabb megdöbbentő fejlemények derültek ki - videó

borsonline.hu

„Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

mandiner.hu

„Ide hallgass, te Magyar Péter!” – Bayer Zsolt kemény üzenetet küldött Varga Judit exférjének

ripost.hu

Nem fogsz örülni: mutatjuk, milyen hatással lesz a szervezetedre a közelgő telihold

hirtv.hu

Eléggé bepipult Magyar Péter a Datadatra vonatkozó riporteri kérdésektől + videó

origo.hu

Veszélybe került Marics Peti karrierje

mindmegette.hu

Megdöbbensz, ezért kérik el a személyidet ha az Aldiban vásárolsz

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

ripost.hu

Pumped Gabo mindenről kitálalt Aurelióval kapcsolatban

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

Kőgazdag Metta felfedte: ezért tűnt el a közösségi médiából

SZTÁRDZSÚSZ

Meglepő döntést hozott Kis Grófo testvére a szolnoki luxusházzal kapcsolatban

SZTÁRDZSÚSZ

Mandula Ádám kiszabadult, egyre jobban aggódnak érte az emberek

SZTÁRDZSÚSZ

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének