Egy korszak lezárult, eldőlt Rékasi Károly sorsa

Most már biztos, majd két év kényszerpihenõ után õsszel visszatér a színpadra a népszerû színész.

Rékasi Károly motorbalesetes ügye még nem zárult le, a vele ütköző autós először elismerte, majd tagadta felelősségét. A tortúra testileg, lelkileg és anyagilag is megviselte a színészt, aki rengeteg munkától elesett. A lába ugyanis olyan súlyosan roncsolódott, hogy számtalan műtét ellenére is csak mankóval volt képes járni.

Egy időben az amputálás is szóba jött, de erre szerencsére nem volt szükség, kezdenek jobbra fordulni a dolgok. Õsszel visszatér a színpadra és a képernyőre is. Ráadásul a József Attila Színházban párjával, Pikali Gerdával a szerelmi témájú, francia sanzonokkal színesített vígjátékban szerepel, ami a két főszereplő saját életét érintő kérdéseket is feszeget.

„Ahogy a darab címe is jelzi, nekem most ez a legnagyobb boldogság- nyilatkozta a Bors napilapnak Rékasi Károly. - Sosem titkoltam, hogy nekem három szerelmem van. Ebből egy magánéleti, aki Pikali Gerda, kettő pedig hivatásbéli, melyből az egyik a József Attila Színház, és az általa nyújtott lehetőségek. Ebből a legszebb ékesség, a Boldogság című darab, amire Gerda bukkant rá először a villamoson, olvasás közben. Nekem is megtetszett a mű, amit egy csodálatos kollégánk, Bardóczy Attila fordította le nekünk a tulajdonos engedélyével. Volt egy fantasztikus próbaidőszakunk Verebes Istvánnal, aki rendkívül gazdag szellemiségű és nagyon jó színházi gondolkodású ember. Aztán sajnos csak egy előadást élt meg az előadás. Gerda ezt egyébként előre látta, mert tudta, hogy a következő héten műtétem lesz, de direkt nem szólt, mert úgy érezte, a lelkemnek szüksége van erre a premierre. Szóval megvolt az első előadás, ami hatalmas siker volt, de következő héten be is kerültem a kórházba. Most újbóli bemutatóra készülünk.”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!