Sztárok, akik sokat vesztettek a drogok miatt

A drog csak pillanatnyilag varázsol el, szabadít meg a valóságtól, azonban hosszútávon leépít, elbutít, megöl! Ezt minden szenvedélybeteg tudja. Hazánk celebjei sem kivételek, többen közülük kipróbálták, vagy jó ideig együtt éltek a a droggal, ám szerencsére sokuknak sikerült még idõben kikeveredni a mámoros rabságból.

Kórházba került

Szabó Győző könyvet írt drogfüggőségéről. Kendőzetlenül mesél arról, hogy tíz éven keresztül mi mindent próbált ki, hogyan jutott el a fűtől a heroinig. Győző azt sem tagadta, hogy múltja felidézése a mai napig felkavarja, előfordult, hogy az emlékek felelevenítése közben rosszul lett. Bár az egy hónapos kórházi kezelésnek köszönhetően a színész megszabadult a fizikai függéstől, azt jól tudja, hogy a szenvedélybeteg élete végéig szenvedélybeteg marad, még akkor is, ha nem használ szereket az illető.

 

Karrierjébe került a kokain

A kétszeres világbajnok Kucsera Gábor 2015 nyarán bukott meg kokainnal, a balhé Kucsera pályafutása végét jelentette. A Vasas sportolójának szervezetében a második vb-válogató után elvégzett teszt mutatta ki a drog nyomait, a versenyző a milánói világbajnokságon K1 1000 méteren indult volna. A Magyar Antidopping Csoport (MACS) égisze alatt működő bizottság első fokon eltiltotta a világ- és Európa-bajnok kajakozót. A sportoló azonban fellebbezett a döntés ellen, így a jogerős döntésre továbbra is várni kell.

Balesetet okozott

A tíz hónapos börtönbüntetéséből végül jó magaviselete miatt csak öt hónapot töltött rács mögött Stohl András, aki 2010. május 8-án okozott súlyos közúti balesetet. A színész vérében az alkohol mellett kábítószert is találtak, a vádemelésben azonban már csak az ittas vezetés szerepelt, hiszen vállalta az elterelést. A színész nem tagadta, hogy időnként élt tudatmódosító szerekkel, azt azonban mindig hangsúlyozta, hogy színpadon vagy forgatáskor sosem állt a hatása alatt. Stohl már a börtönbe vonulása előtt megkezdte fiataloknak szóló perevenciós beszélgetéseit és úgy tervezte, ezt a jövőben is folytatja.

Hallgatnak rá a szenvedélybetegek

Az ország egyik legismertebb exdrogosa Dr. Csernus Imre. A sikeres pszichiáter évekig élt szerekkel, amelyekről így vall:

Külföldről hoztam a heroint, először szívtam, aztán szúrtam. Két év pokol. Állat lettem, és nem akartam állat lenni!

– mesélte.

Az orvos sikeresen talpra állt, ám a mai napig szenvedélybeteg múltjából is merít, ha olyan beteget kezel. A hozzá forduló emberek az átlagosnál nagyobb számban teszik le a szert, Csernus hatékonyságának kulcsa pedig elképzelhető, hogy annak is köszönhető, hogy ha valaki, ő bizony tudja, miről beszél a páciense.

Zámbó Krisztiánt megroppantotta az apja halála

A fiatal Zámbó gyerek belevetette magát az éjszakába: barátokra, italra, bulikra, drogokra kezdte el szórni a milliókat.

"Persze mindent ki lehet próbálni, csak az a fontos, hogy az ember tudja, hol a határ. Mert, ha nem tudod, hol a határ, akkor az az életedbe kerülhet. A drogok esetében az életeddel játszol. Azt bevallom, hogy ecstasyval, speeddel meg kokainnal próbálkoztam. De heroinnal én soha, én nem lőttem magam, ilyeneket soha ki sem próbáltam. Nem tartottam magam drogosnak sem. Csak mikor együtt buliztunk, nem tudtam megállni, hogy kipróbáljam. És én bíztam a haverokban. Akkoriban jó pár évig így éltem. Csak szórtam az apámtól örökölt pénzt” – mesélt zülléseiről saját könyvében Krisztián.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!