kulcsár edina
A csinos mûsorvezetõ elképesztõen tehetséges a konyhában is! Fõzz együtt vele!
Hozzávalók két személyre:
- 1db sertésszűz,
- 0,5kg szeletelt bacon,
- 5 dl olívaolaj,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 3 db sütnivaló burgonya,
- 2 db vöröshagyma,
- 3 db paradicsom,
- 1 szál friss rozmaring,
- bors,
- só
Elkészítés: A sertésszűz hártyáját késsel eltávolítjuk, borsozzuk, majd az egymásra fektetett szalonnába tekerjük, és a tepsibe tesszük. A burgonyát, hagymát és a paradicsomot felkarikázzuk, majd a hús mellé tesszük. Rozmaringot teszünk rá, meglocsoljuk olajjal, és végül megsózzuk. 160 fokos sütőben, 35 percig sütjük.
Hozzávalók:
- 4 db tojásfehérje,
- 1 csipet só, -
2 ek porcukor,
- 800 ml tej,
- 1 db vanília,
- 4 db tojássárgája,
- 70 g cukor,
- 1 csipet só
Elkészítés: A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el kemény habbá verni, majd adjuk hozzá a két evőkanál porcukrot, és verjük teljesen keményre. A tejhez adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart magjait, majd forraljuk fel, és kanállal szaggassuk bele a tojáshabból galuskákat. Két-három percig főzzük, majd óvatosan fordítsuk meg, újabb két-három perc, és már szedhetjük is ki egy üres tálba.
A tojássárgáját egy csipet sóval és a cukorral keverjük jó habosra, öntsük hozzá egy keveset a langyos tejből, majd azonnal keverjük simára. Adjuk hozzá a maradék tejet, keverjük el, és öntsd vissza az egészet az edénybe. Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg szépen be nem sűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni. Tegyük a tetejére a galuskákat, és az egészet rakjuk be a hűtőbe legalább 2-3 órával azelőtt, hogy tálalni szeretnénk.