RETRO RÁDIÓ

Készítsd el fillérekből Csisztu Zsuzsa ízletes, egyszerű ebédjét

Készítsd el fillérekből Csisztu Zsuzsa ízletes, egyszerű ebédjét
BDF
Szerző
BDF
Létrehozva2017. 02. 12. 09:30

A csinos mûsorvezetõ elképesztõen tehetséges a konyhában is! Fõzz együtt vele!

Baconbe tekert sertésszűz velesült burgonyával

Hozzávalók két személyre:

- 1db sertésszűz,

- 0,5kg szeletelt bacon,

- 5 dl olívaolaj,

- 2 gerezd fokhagyma,

- 3 db sütnivaló burgonya,

- 2 db vöröshagyma,

- 3 db paradicsom,

- 1 szál friss rozmaring,

- bors,

- só

Elkészítés: A sertésszűz hártyáját késsel eltávolítjuk, borsozzuk, majd az egymásra fektetett szalonnába tekerjük, és a tepsibe tesszük. A burgonyát, hagymát és a paradicsomot felkarikázzuk, majd a hús mellé tesszük. Rozmaringot teszünk rá, meglocsoljuk olajjal, és végül megsózzuk. 160 fokos sütőben, 35 percig sütjük.

 

Klasszikus madártej

Hozzávalók:

- 4 db tojásfehérje,

- 1 csipet só, -

2 ek porcukor,

- 800 ml tej,

- 1 db vanília,

- 4 db tojássárgája,

- 70 g cukor,

- 1 csipet só

Elkészítés: A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el kemény habbá verni, majd adjuk hozzá a két evőkanál porcukrot, és verjük teljesen keményre. A tejhez adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart magjait, majd forraljuk fel, és kanállal szaggassuk bele a tojáshabból galuskákat. Két-három percig főzzük, majd óvatosan fordítsuk meg, újabb két-három perc, és már szedhetjük is ki egy üres tálba.
A tojássárgáját egy csipet sóval és a cukorral keverjük jó habosra, öntsük hozzá egy keveset a langyos tejből, majd azonnal keverjük simára. Adjuk hozzá a maradék tejet, keverjük el, és öntsd vissza az egészet az edénybe. Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg szépen be nem sűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni. Tegyük a tetejére a galuskákat, és az egészet rakjuk be a hűtőbe legalább 2-3 órával azelőtt, hogy tálalni szeretnénk.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.