kulcsár edina
A népszerû színésznõ nemcsak a színpadon, de a konyhában is csodákra képes!
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 csirkemellfilé
- 25 dkg gomba
- 1/2 csokor petrezselyem
- 1 evőkanál olaj +bőven a sütéshez
- 2 dl sovány tej
- 1 teáskanál étkezési búzakeményítő
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 1/2 mokkáskanál kakukkfű
A panírozáshoz:
- 2 tojásfehérje, liszt, zsemlemorzsa
Elkészítés: Serpenyőben 1 evőkanál olajat forrósítunk, megpároljuk benne a gombát, és megsózzuk, borsozzuk. A párolt gombát a csirkemell-szeletekre halmozzuk, összegöngyöljük, és hústűvel megtűzzük. A hústekercseket bepanírozzuk, azaz lisztben, kissé felvert tojásfehérjében, zsemlemorzsában megforgatjuk, és bő forró olajban kb. 8-10 perc alatt aranysárgára sütjük. Papírszalvétára kiszedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. A tejet felforraljuk, a búzakeményítővel besűrítjük. Sóval, őrölt borssal, őrölt szerecsendióval, a petrezselyemmel, kakukkfűvel ízesítjük. A hústekercseket a mártással leöntve tálaljuk. Párolt rizst adhatunk köretnek.
Hozzávalók:
A piskótához:
- 6 db tojás
- 6 ek. cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 ek. liszt (púpos)
- 1 csipet sütőpor
A krémhez:
- 25 dkg cukor
- 3 ek. kakaópor
- 10 dkg vaj
- 2 tk. liszt
- 2 dl tej
- rumaroma
- kókuszreszelék
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját kikeverjük cukorral és a vaníliás cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük. A kikevert tojássárgához hozzáadjuk az átszitált lisztet és a sütőport, majd óvatosan hozzákeverjük a fehérjehabot. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük, majd lehűtjük. A krémhez összekeverjük a cukrot, a kakaót, a vajat, a lisztet és a rumaromát, majd a tejet hozzáadva, folyamatosan kevergetve felfőzzük. Ha kész, langyosra hűtjük. A kihűlt piskótát felkockázzuk, majd beleforgatjuk a kakaós krémbe, végül a kókuszreszelékbe.