Elképesztő! Hibázott a gyámügy Damu kislányának elhelyezésénél?

Minden jel arra mutat, hogy Edina egyszerûen kijátszotta a gyámügyet, hiszen annak ellenére, hogy megvonták tõle kislánya felügyeleti jogát, mégis egy fedél alatt élnek. A szakértõ szerint ez nemcsak szabályellenes, de elképesztõ is.

Damu Roland és Edina néhány napja jártak az érdi gyámügynél, ahol az apa is aláírta az iratokat, melyek lehetővé tették, hogy Maja felügyeleti joga az édesanya testvéréé legyen. Egészen addig míg a színész vagy felesége alkalmassá nem válik a gyereknevelésre.

Ez elviekben azt jelenti, hogy Edina és Damu nem élhetnek életvitelszerűen egy fedél alatt kislányukkal. Ám ez csak papíron valósult meg, hiszen Damu felesége ugyancsak nővéréhez költözött. Vagyis egyfolytában a kislánya körül lesz. A gyámügyi szakértő szerint ezzel gyakorlatilag fittyet hánynak a törvényekre.

"Úgy tűnik, hogy családba fogadás történt azzal, hogy az édesanya rokonánál helyezték el az újszülöttet."

Erre azonban úgy nem lett volna lehetőség, hogy az édesanya is abban a háztartásban él, ahová a pici került.

"A szülői felügyeletet okkal vonták meg, ami egyébként azt jelenti, hogy elválasztják anyát és gyermekét" - mondta a %RIPOST%-nak dr. Regász Mária, aki szerint ettől a pillanattól kezdve a gyámügyet terheli minden felelősség.

"Veszélyes játék ez, hiszen a jelen helyzetben akkor sincs garancia a pici biztonságát illetően, ha az édesanya éppen nem folytatja korábbi, italozós életvitelét. Nem mondom, hogy visszatér a pohárhoz, de ha megteszi, és éppen akkor, amikor a gyám nincs a közelben, akkor bármi megtörténhet."

Egyetlen esetben lett volna szabályos ez az elhelyezés, mégpedig ha az édesanya aláveti magát annak az orvosi eljárásnak, amikor a szervezetébe gyógyszert ültetnek be annak érdekében, hogy ne fogyaszthasson alkoholt

- nyilatkozta a szakértő, aki szerint a gyámügynek sürgősen intézkednie kell Maja ügyében.

"Ha az ügyészség tudomást szerez a kialakult helyzetről, kifogásolnia kell. De megteheti ezt az ombudsman is és a másodfokú gyámhivatal is. Ami biztos, hogy az édesanya nem élhet egy fedél alatt a gyermekkel, amíg fennáll a veszélyeztetés lehetősége" - összegezte dr. Regász Mária.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!