Hatalmas sikere volt a Norbi-Zacher-Győrfi egészség konferenciának!

Egy hete került sor a tavaly év végén Schobert Norbi által elindított Update Akadémia harmadik elõadására, amelyre Dr. Zacher Gábort és Gyõrfi Pált kérte fel vendégelõadóknak a fitneszguru. Rengeteg volt az érdeklõdõ, totális teltház jellemezte a rendezvényt.

Schobert Norbert tavaly év végén indított el egy előadássorozatot, hogy még inkább felhívja a figyelmet korunk népbetegségére, az elhízásra, és feltárja annak okait, következményeit. Ezzel is motiválva az embereket a fogyásra, az egészséges és kiegyensúlyozott életvitel kialakítására, ami nem meglepő, hiszen erre tette fel az életét.

A decemberben Budapesten, és januárban Győrben megrendezett állomásokon is teltház volt ugyan, de a február 25-én az egyik fővárosi hotelben megrendezett előadás ezekhez képest is rekordot döntött. 300 helyre 350 érdeklődő volt, és ezért bővíteni kellett az ülőhelyek számát is. Már két héttel a rendezvény előtt elkelt az összes jegy.

Ezen az estén két másik komoly szakember, Dr. Zacher Gábor és Győrfi Pál előadása is hallható volt.

Dr. Zacher Gábor, toxikológus indította a programot, aki az elhízás és az alkoholfogyasztás közötti összefüggéseket, azok élettani hatásait boncolgatta hol elrettentő, hol humoros formában. Igyekezett elvenni a jelenlévők kedvét a túlzott mértékű alkoholfogyasztástól, bár arra is kitért, hogy a mérsékelt fogyasztásnak lehetnek pozitív hatásai is. Hangsúlyozta, hogy sajnos Magyarország élen jár az alkoholfogyasztásban, és az ebből adódó halálozásban is. Kb. 2,5 millió nagyivóval "büszkélkedhet" kis hazánk.

A szakértő minden olyan alkalmat igyekszik megragadni, ahol az alkoholizmus problémájáról, egészségre gyakorolt negatív hatásairól beszélhet. Az ilyen konferenciákon olyan emberek szemét is fel tudja nyitni, akik nem érdeklődnének a téma iránt egyébként, és nem ismerik annak fontosságát.

Az egészséges keretrendszeren belüli alkoholfogyasztással, a különböző ünnepi alkalmakkor megivott 1-2 pohárral nincs semmi gond. De ne legyen harmadik pohár!

- mondta el a toxikológus.

A "drogosok őrangyalát" a fitneszguru motivációs előadása követte, amelyet sikertörténetekkel igyekezett még színesebbé tenni. Bacskó Péter 22 hónap alatt 110 kilótól szabadult meg az Update módszerrel és termékekkel. Hihetetlen, de kevesebb a testsúlya most, mint ahány kilót leadott. Jelenleg csak 95 kg. Blaskó Emese történetéről már a %RIPOST% is beszámolt, aki 71 kilót dobott le magáról 10 hónap alatt. Géza Bácsi, a sátoraljaújhelyi nyugalmazott mozdonyvezető több mint 160 kilós fogyása pedig igazán elképesztő, és nagyszerű példa lehet sokak számára.

A legutóbbi győri előadás alkalmával Dombrádi Péter csak öt percre ment oda beszélgetni Norbihoz, és mégis akkora hatással voltak rá szavai, hogy egy hónap leforgása alatt 26,5 kg fogyást könyvelhet el.

Õ az Update Akadémia első sikersztorija!

- mondta el Rubint Réka férje.

Győrfi Pál az OMSZ szóvivője pedig beszámolt róla, hogy évente 1,1 millió emberért megy a mentő, és ebből "csak" 15 ezer a közlekedési baleset. Azt szemléltette ezzel, hogy bizony nem a gázolás az egyetlen ránk leselkedő veszély, hanem a stroke, az infarktus, a diabétesz is egyre nagyobb méreteket ölt. A szakember azért örült, hogy Norbi meghívta az Akadémiára, mert általában őt csak akkor látják az emberek a tévé képernyőjén, ha már megtörtént a baj.

"Kötelességemnek érzem, hogy felhívjam a figyelmet a megelőzésre is. Ezt nem igazán tudom máshol elmondani"

- tette hozzá Győrfi.

Ez a legnagyobb civileknek szóló egészség konferencia az országban.

- mondta el Norbi a %RIPOST%-nak. A következő budapesti alkalomra április 28-án kerül majd sor - a nagy sikerre való tekintettel - a Kongresszusi Központ nagytermében "Hízás, fogyás, hormonok" címmel. Az update király mellett Dr. Szigeti Sándor lesz az egyik meghívott előadó, aki neves szakértő a témában. Egyszerre belgyógyász, diabetológus és endokrinológus is. Igyekszik a humort is belecsempészni az Akadémiába Norbi, hiszen Dombóvári István is a vendégelőadók között van. Egyórás önálló humoresttel készül majd az elhízás témakörében. A népszerű humorista majdnem 40 kiló fogyásnál jár eddig.

Az érdeklődők száma is azt jelzi, hogy bizony nagy szükség van ebben az országban az ilyen jellegű egészség konferenciákra, és remélhetőleg egyre többen fogadják meg az ott hallott tapasztalatokat, tanácsokat, és lesz ezáltal jobb, egészségesebb az életük.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!