Ezért nem kapták meg a pénzüket a magyar művészek örökösei

Az Elõadómûvészi Jogvédõ Iroda nyilvános lista formájában tájékoztatja az örökösöket, hogy jár-e nekik jogdíj elhunyt szeretteik után. Azonban minderrõl a legtöbb elõadó rokonságának fogalma sincs.

A törvényeknek megfelelően keresi a jogdíjak örököseit az Előadóművészi Jogvédő Iroda (EJI), de mint kiderült, nem igazán eredményesen. A honlapjukon olvasható nyilvános listán tájékozódhatnak az örökösök arról, hogy kik azok az elhunyt művészek, akik után jár jogdíj.

Ez a lista 2013-ban volt utoljára frissítve, de a Színes Ász kérésére naprakésszé tették.

Sokan még csak nem is tudnak arról, hogy keresik őket, hiszen nem tudják, hogy az Artisjus mellett létezik más szervezet is, így valószínűleg a weboldalukat sem figyelik.

Az EJI oldalán többek közt már most keresik Psota Irén örököseit is.

A Színes Ász felvette a kapcsolatot néhány művész rokonával, hogy értesítsék őket az örökségükről. Többek közt Oszvald Marikával is beszéltek, aki eléggé meglepődött, hogy édesapja, Oswald Gyula után még jár neki valami.

Az édesapám már nagyon régen meghalt, és valóban én vagyok a törvényes örökös , de soha nem hallottam még arról, hogy nekem bármiféle juttatás járna utána. Mindenképpen felveszem velük a kapcsolatot, mert aki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli. Én egy fillért sem kaptam eddig.

- mondta el Marika.

Engem sohasem kerestek ettől az intézménytől, pedig köztudottan és egyértelműen én vagyok Gyurka egyetlen örököse.

- számolt be róla Faludy György özvegye, Fanny, aki szintén utána fog járni az ügynek.

Avar István özvegye sem hallott erről, ráadásul ő a kora miatt nem is használ internetet. Komár László özvegye, Erzsébet, és Bajor Imre örökösei is meglepődve reagáltak a hírre.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!