Létrehozva: 2015.12.23.

Erdélyi Mónika is rontotta már el a karácsonyi vacsorát

A népszerû tévés idén különleges menüvel készül a szentestére, de azt azért elárulta, hogy korábban már volt olyan, hogy félresikerült a karácsonyi készülõdés.

Nemcsak műsorvezetőként, hanem édesanyaként és cukrászként is megállja a helyét Erdélyi Mónika. Az idei karácsonyra is különleges menüvel készül, ugyanis az ő családja nem igazán rajong a marhahúsért és a halakért, de azért lehet, hogy halászlé mégis kerül az ünnepi asztalra. A gyakorlott háziasszony azt ajánlja mindenkinek, hogy ne gondolja túl a karácsonyi étkeket, mert abból csak baj lehet.

"A menünk meleg szilvaleves lesz, libasült káposztával és banános torta. Aki még nem találta ki a menüt, annak azt tanácsolom, hogy semmiféle erőlködés ne legyen benne. Csinálják azt, amit a család a legjobban szeret. Ilyenkor a legtöbben azt a hibát követik el, amit én magam is elkövettem párszor, vagyis hogy teljesen új ételnek állnak neki. Valami fantasztikus, eget rengető dolgot kitalálunk, amit még soha nem főztünk, és majd szenteste derül ki, hogy most se kellett volna, vagy több türelemmel és próbálkozással kellett volna. A karácsonyi vacsorát sosem kellemes elrontani, úgyhogy mindenki azt főzze, amit már begyakorolt és a legjobban tud. Ha csirke lesz párolt zöldséggel a menü, az ugyanolyan tökéletes lehet, mint valami sokkal bonyolultabb étel. Ráadásul, ha nem töltünk túl sok időt a konyhában, akkor jobban tudjuk élvezni az ünnep hangulatát és egymás társaságát is"

- mondta el véleményét a %RIPOST%-nak az anyuka.

Erdélyi Mónika receptjei nem tűnnek túlságosan karácsonyinak, de elárulta, hogy mivel csempészi bele az ünnep ízeit az ételekbe.

"Ami nálunk karácsonyivá teszi ezt a menüt, az a mézeskalácsszósz lesz, amit a liba vagy kacsa mellé fogok készíteni. Ez a szósz a sült hús szaftjából lesz, amit gyakorlatilag lisztesre darált mézeskaláccsal keverünk össze, és sűrítjük be. Hisz a mézeskalács is lisztből készül, és alapesetben is lisztet vagy keményítőt használunk a konyhában a sűrítéshez. De ettől még nem lesz mézeskalács íze teljesen, de lehet bele fahéjat, szegfűszeget, vagy nemes egyszerűséggel mézeskalács- fűszerkeveréket is tenni."

Mónika szerint a tökéletes ételek és a nyugalom titka az, hogy nem kell túlizgulni az ünnep körüli felhajtást.

"Idén semmiképp se lesz ráfeszülés. A kislányom mondott egy tündérit: anya, ha nem készül el a pulyka, liba vagy kacsa, akkor majd rendelünk pizzát. Teljesen igaza volt, szerintem a karácsonyi menüre se kell ráfeszülni. Volt olyan év nálunk, amikor bekészítettem egy egész pulykát, bepácoltam, sőt elő is főztem, mert akkor karácsonyeste csak egy órát rá kellett volna pirítani, hogy szép ropogós legyen. Ez valamiért az utolsó pillanatra maradt, és már ott voltunk, hogy vacsorázzunk, de a pulykát még be se tettem a sütőbe. És végül a köretnek szánt sonkás rakott karfiol volt a főétel, és teljesen jó volt így is, aztán meg másnap ebédre megsütöttük a pulykát"

- árulta el az otthoni malőrt a műsorvezető. Aki korábban a Frizbiben arról mesélt Hajdú Péternek, hogy náluk már az ünnep előtt hetekkel áll, vagyis a plafonról lóg a karácsonyfa.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek