Celebek ragadtak ütőt a Happy Tenisz bemutatóján - Videó

Nem mindennapi vállalkozásba fogott a három magyar teniszlegenda, Szávay Ágnes, Kapros Anikó és Gubacsi Zsófia. Együttes erõvel egy egyedülálló teniszsulit hoztak létre gyerekeknek. A játékos bemutatóval színesített sajtótájékoztatón pedig még a sztárok is összemérték tudásukat.

Szávay Ágnes, Kapros Anikó, és Gubacsi Zsófia. Három elismert teniszező, három életút, és nem utolsó sorban három barátnő, akik most együtt vágtak bele egy különleges projektbe.

Ez pedig nem más mint az elsősorban gyerekeket megcélzó Happy Tenisz Program, egy igazán egyedülálló kezdeményezés, aminek fővédnöke Rogán Cecília. Rogán Antal felesége ugyanis már nyolc éves kora óta rendszeresen teniszezik, így számára természetes volt, hogy a jó ügy mellé áll.

A program keddi, gyerekzsivajtól hangos sajtótájékoztatójára természetesen a %RIPOST% is ellátogatott, hiszen a lelkes kis játékosok egy látványos bemutatóval készültek, de a teniszt szerető sztárok, köztük Hajas László, sem hagyták ki az izgalmas rendezvényt.

A három alapító, a játékos feladatok után lelkesen mesélt a program céljáról, és azt is elárulták, hogy módszerük kifejezetten az általuk kitalált, kreatív és egyedi feladatokból áll.

"Talán senkit sem lepünk meg, ha azt mondjuk: mindhármunk élete gyermekkorunk óta a tenisz körül forog, s ez így is marad. Pályafutásunk befejezése után, egymástól függetlenül úgy gondoltuk, hogy érdemes lenne átadni tudásunkat, illetve megosztani tapasztalatainkat a gyerekekkel."

- árulta el Szávay Ági, majd hozzátette: céljuk nem az, hogy versenyzőket képezzenek, hanem, hogy megszerettessék a teniszt a kicsikkel.

Gubacsi Zsófia szerint a sport szeretete önmagában nagyon fontos, és azt sem bánja, ha egy tanítványa később más sportágat választ. A lényeg a mozgás, az önfeledt játék és a közösségi élmény.

És hogy hol találkozhatnak az érdeklődő szülők az egyedülálló kezdeményezéssel?

Erre a kérdésre Kapros Anikótól tudtuk meg a választ, aki maga is kisgyermekes anyuka. Anikó elmondta, hogy ovis és iskolás keretek között is szerveznek foglalkozásokat, amik minden esetben igazodnak a tanévhez. Csoportos foglalkozásaikat többnyire a délelőtti, valamint a kora délutáni órákra szervezik, és ahogy idejük engedi, ők maguk is tanítják a kicsiket.

A sajtótájékoztatón természetesen a tenisz szerető celebek is ütőt ragadtak.

Hajas László Rogán Cecíliát hívta ki egy játékos meccsre, a sztárfodrász és az újdonsült fővédnök a %RIPOST% kamerája előtt ütögetett lelkesen.

Rajtuk kívül jelen volt még Szikora Róbert, a női tőrcsapat csinos tagjai, az Alma együttes, Drávucz Rita, Kembe Sorel-Arthur, valamint Kótai Mihály, aki elárulta, hogy sokkal otthonosabban érzi magát a ringben, mint a teniszpályán.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!