SZTÁR

Weisz Fanni először él egyedül

Belvárosi lakóparkban kezdett új életet Weisz Fanni, akinek most először kell egyedül boldogulnia. Lapunk szakértője szerint azonban ez a helyzet a siket modell javára válhat.
címkék:
  • Szerző:

Két és fél hónapja vált nyilvánossá, hogy tönkrement Weisz Fanni és Hajmásy Péter házassága. Ekkor már jó ideje küzdöttek, hogy a kapcsolatuk túlélje a hetedik évet, de hiába. Elengedték egymást kezét, amit az átlagnál sokkal szorosabban fogtak: Fanni siketsége miatt teljesen összefonódtak, s nemcsak együtt éltek, együtt is dolgoztak. A volt szépségkirálynőnek most először kell egyedül boldogulnia, korábban ugyanis az édesanyja fogta ugyanolyan szorosan a kezét, mint a férje.

A Bors kíváncsi volt, hogy egy szakértő miként látja Fanni helyzetét.

– Annak, aki így nőtt fel, természetes a siketség állapota. Persze, nehezítő faktor lehet, de azt gondolom, alapvetően nem billen meg jobban egy siket biztonságérzete ilyen esetben, mint egy hallóé – magyarázza Makai Gábor klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus, aki szerint ez a helyzet személyiségfejlődéshez vezet. – Feltételezhető, hogy aki hirtelen egyedül találja magát, annak ijesztő lehet, hogy csak magára számíthat, és első reakcióként normális a félelem, de valójában ez egy kihívás, és egyáltalán nem előrevetíthető a korábbi burok miatti bukás vagy kudarc, sőt egy ilyen helyzettől az ember fejlődik, és több lehet általa.

Persze Fanni egyedülléte nem egyenlő a magánnyal, lapunk úgy tudja, hogy barátai mellet­te állnak, naponta látogatják, ápolják a lelkét. A modell sok­kal jobban van, jól érzi magát az új belvárosi lakásában, s már derűlátó.

 

 

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?