SHOWBIZ

Sztárproducerrel készítette új dalát a Fran Palermo

Április 4-én az Akvárium Nagyhallban mutatja be harmadik nagylemezét a Fran Palermo. Megérkezett a Crocodile Juice Bar című anyag egy újabb előfutára: a koncerteken korábban már játszott, közönségkedvenc A-Aha.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

A Fran Palermo körül mindig történik valami – legutóbbi, 2016-os Razzle Dazzle című nagylemezük óta megjelent Bonerider című EP-jük, az Index egy 45 perces dokumentumfilmet forgatott a zenekar excentrikus frontemberéről, Henri Gonzoról. Henri egyébként szerepelt a Dalfutár legutóbbi évadában, illetve ő írta a tavaly megjelent kasszasikernek számító FOMO című film két betétdalát (Jeopardy, Coin in the Fountain). A Jeopardy videóját egyébként a Magyar Klipszemlén is díjazták, a FOMO filmzenét pedig nemrégiben Highlights of Hungary díjra is jelölték. Mindkét dal helyet kap majd a március végén megjelenő, várva-várt Fran Palermo-lemezen, mint ahogy a tavaly animációs klip kíséretében megjelent Demons on the Beach is.

A Crocodile Juice Bar újabb trackjéről hull most le a lepel – a szemfüles rajongók már biztosan találkozhattak az energikus A-Aha című trackkel, melyet a zenekar egy ideje már rendszeresen játszik koncertjein. Mint ahogy a lemez több dalát, ezt is az analóg technikával operáló londoni Toe Rag Studiosban rögzítették a Grammy-díjas Liam Watson produceri segédletével, akinél itt olyan előadók fordultak már meg, mint Jack White, a Tame Impala, a Metronomy, a Wolf Alice vagy a Temples. “A Toe Rag Studiosban érezni lehet a jó zene szagot. Nagyon inspiráló hely.” - mondta el Henri.

Az A-Aha egy gyors tempójú, forradalmi hangulatú szerzemény, melyről Henri a következőképp mesél: “A negatív hírekből rengeteg van, ez gyakran szorongást okoz egy társadalomban, a túl sok rossz hír indulatot vált ki belőlünk, gyakran haragot. Ez a szám szövegileg erről szól.”

A Fran Palermo körül tehát izzik a levegő – az elmúlt időszakban is számos díjat zsebeltek be, nagy sikerrel koncerteznek Lengyelországtól kezdve Anglián át egészen Koreáig, az utóbbi időben rendre teltházas budapesti klubkoncerteken lépnek fel – nem csoda, hogy hatalmas várakozás előzi meg tehát a 11 dalt tartalmazó Crocodile Juice Bart, amihez a most megjelent A-Aha című single ad ízelítőt, és amelyet április 4-én az Akvárium Klubban mutatnak be. Az estét Budapest egyik legenergikusabb pszichedelikus rock bandája, a szintén új albummal készülő Puma Danger nyitja majd.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?