SZTÁRDZSÚSZ

Vírus helyett virtus: Elképesztő felajánlást tett Schmuck Andor és fiatal felesége

A Tisztelet Társaságának elnöke nagyon odafigyel az idősekre, különösen most, a koronavírus-járvány idején.
  • Szerző: Doris

Bár Schmuck Andornak esze ágában sincs pánikot kelteni a koronavírus miatt, felkészül arra a helyzetre, amikor a hatvan év felettieknek már azt tanácsolják, hogy minden esetben maradjanak otthon. A politikus egy kész tervet dolgozott ki, amivel segíteni tud nekik.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Schmuck Andor és Hanák Eszter esküvője
Fotó: Szabolcs László

„Ha megszületik a döntés arról, hogy a hatvan év felettiek lehetőleg ne hagyják el az otthonaikat, akkor azonnal számíthatnak rám, a feleségemre, Eszterre és fiatal önkénteseinkre. A rendszer úgy épül fel, hogy az illető elmondja, hogy mire van szüksége a boltból, mi azt beszerezzük, ő kiteszi az ajtaja elé a pénzt, mi meg otthagyjuk a csomagot. Így elkerülünk mindenféle fizikai kontaktust” – kezdte a -nak Schmuck, aki maga is részt vesz az akcióban, 21 főnek fog segíteni.

A politikus azt is hozzátette, remek döntésnek tartja a kormánytól, hogy péntektől az e-recepteket már bárki kiválthatja, nem kell hozzá meghatalmazás. Bár a felajánlása egyelőre Budapestre korlátozódik, bízik benne, hogy idővel vidéken is tudnak majd segíteni.

„Nem riogatni kell vagy félni, de oda kell figyelni egymásra. Nagyon fontos az idősek helyzete. Van, aki csak kritizál, van, aki csak dumál és van, aki cselekszik. Mi így döntöttünk és emellett azt is tervezzük, hogy létrehozunk egy segélyvonalat, hiszen sokan érezhetik magukat magányosan otthon” – fogalmazott Schmuck, aki természetesen semmilyen anyagi ellenszolgáltatást nem vár, ingyen segít a rászorulóknak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?