Létrehozva: 2020.04.20.

Vége! Lehúzta a rolót Vajna Timi fánkozója: Ez az oka

Bár Vajna Tímea sógora, Visváder Tamás mindent megtett, hogy az özvegy távollétében is életben tartsa az ötödik kerületi fánkozót, a koronavírus-járvány azonban végleg betett az üzletnek.

Vajna Tímea sógora, Visváder Tamás egyszer már kihúzta a bajból a Mr. Funk-ot, ám most tehetetlenül kell végignéznie, hogy darabokra hullik felesége testvérének nagy álma. Amint a Ripost is beszámolt róla, az egykori filmügyi kormánybiztos, Andy Vajna halála után óriási volt a pánik a fánkozóban. Timi a gyász közepette is mindent megtett, hogy megmentse a céget, hiába mondtak fel az alkalmazottak, és hiába szúrta hátba a menedzsmentje, akikben mindvégig megbízott. Akkor az özvegy a testvére, Palácsik Lilla férjét kérte fel, hogy tegyen rendet a káoszban. Visváder Tamás vállalta a rábízott feladatokat, az üzlet vezetését és sikerült a nullára felhoznia a korábban veszteséges boltot. Bár a férfi mindent megtett, hogy sikerre vigye az budapesti Arany János utcában lévő fánkozót, lapunk megtudta, április 19-én, vasárnap végleg bezártak.

Már össze is pakoltak az üzletben. Fotó: Ripost

„Úgy döntöttünk, hogy ezt az üzletet elhagyjuk. Timi mindenben támogat engem, ő bízott meg az üzlet bezárásával. Mindennap beszélünk, és minden lépést is megbeszélünk. Nem tagadom, ez a helyzet lelkileg megvisel minket, de én eljutottam arra a szintre, hogy elfogadom. Nem is tehetünk mást, hiszen rajtunk kívül álló dolgok miatt történt, ami történt. Tehetetlenek voltunk” – mondta el a Ripost-nak Tamás.

„Most már több, mint egy éve viszem a céget, szerencsére profiterős évünk volt. Jól működött, de a márciusi hónap olyannyira betett nekünk, hogy a forgalmunk nem az egytizedére, hanem az egyhuszadára esett vissza. Üres a belváros, senki nem jött be, a házhoz szállítást annyira nem kedvelték a vásárlóink. Emellé párosul, hogy lejárt a bérleti szerződésünk, a főbérlő pedig nem hajlandó kevesebb pénzért hosszabbítani” – magyarázta Tamás.

Lilla és Tamás mindenben Timi mellett állnak. Fotó: Ripost

„Ráadásul az én szerződésem is mostanában járna le, de az említett okok miatt Timivel arra jutottunk, hogy nem hosszabbítjuk meg. Szóval minden olyan jól ment, aztán jött ez a március” – folytatta szomorúan Timi sógora, aki hozzátette, hogy a kialakult helyzet miatt nemhogy a 3-4 millió forintos bérleti díjat, de a 16 millió forintos havi kiadást sem tudták fedezni.

Fotó: Ripost

Ezalatt az egy év alatt Visváder Tamás igazi családias hangulatot teremtett a cégnél, az alkalmazottak örömmel jártak be dolgozni, ezért is próbálja most kevésbé fájóvá tenni az elválást.

„Családias közeg voltunk, szerettük egymást, ezért sem engedjük el az alkalmazottaink kezét egyik pillanatról a másikra. Ebben a nehéz időszakban sem engedjük őket útnak úgy, hogy ne kapnának plusz egyhavi bért” – magyarázta Tamás, aki hozzátette, hogy a búcsú most nagy szívfájdalom mindkettejük számára. Pláne a tavaly nyári káosz után, amikor sikerült újra talpra állítaniuk a vállalkozást. Mindent megtettek, hogy továbbra is ínycsiklandó falatokkal lepjék meg itthoni és külföldi vásárlóikat is, most mégis búcsúzniuk kell.

Timi és Tamás fejében is még sok a megválaszolatlan kérdés: végleg vége, vagy ez csupán egy átmeneti időszak? Ők sem tudják, de bíznak abban, hogy egyszer a jövőben újra kinyithatják majd a fánkozó kapuit.

„Minden eszközt és gépet elraktározunk. Ha a jövőben úgy alakul, akkor valahol máshol, de újra kinyitunk” – zárta a beszélgetést bizakodva Tamás.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

hirtv.hu

Megtalálta az ukrán szálat az orosz Nyomozó Bizottság a krasznogorszki terrortámadással kapcsolatban

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

magyarnemzet.hu

Futótűzként terjed az interneten Kunhalmi Ágnes vicces beszólása

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

mindmegette.hu

Ti melyik oldalatokon aludtok? Komoly veszélyeket rejt a legnépszerűbb póz

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

ripost.hu

Oroszlán Szonja lapos hasat villantott: „Legyen ennyi elég”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Gusztustalan támadás érte Molnár Anikót: „Ezek az emberek egy fillért sem érnek”

SZTÁRDZSÚSZ

Michael Jacksonként térhet vissza Berki Krisztián

SZTÁRDZSÚSZ

Sorsfordító nap: megváltozott Polgár Árpád élete a balesete után

SZTÁRDZSÚSZ

Lemondott a luxusról Kulcsár Edina és G.w.M, ez lehet a következő autójuk

SZTÁRDZSÚSZ

Ezt nem gondolnád: Takács Zsuzska ezt teszi Zámbó Krisztián távolléte alatt

SZTÁRDZSÚSZ

Meglopták Szigligeti Ivettet, a rajongóitól kért segítséget

SZTÁRDZSÚSZ

Kőgazdag Szandi: Papaszita ne pazarolja rám az idejét

SZTÁRDZSÚSZ

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét