SZTÁRDZSÚSZ

Tündéri fotók: így még sosem láttad Béres Alexandra lányait

A fitneszedző gyerekkora óta él-hal a síelésért, már 6 éves korában felvitték a szülei a Normafára. Ezért minden vágya az volt, hogy a gyerekei is megismerkedjenek ezzel a gyönyörű téli sporttal.
  • Szerző: Doris

Béres Alexandra örömmel állt a SKI43 – Ski for free országosan meghirdetett jótékony kezdeményezése mellé. Alexandra a családjával csúszott az eplényi Síarénában, ahol a szezon végéig közel 20.000 általános iskolás diák ismerkedhet meg ingyenesen a síelés és a snowboardozás élményével.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Köztük a fitneszedző lányai, Panna és Flóra.

Fotó: Szécsi István

„A SKI43 egy remek kezdeményezés, ugyanis itthon nem minden általános iskolás gyermek ismerkedhet meg a téli sportokkal. Én szerencsés voltam, mivel már 6 éves koromban felvittek a szüleim a Normafára és beírattak az ottani síiskolába, így nagyon korán találkoztam a síeléssel. Sőt, egy ideig azt sem lehetett tudni, hogy a ritmikus gimnasztika, vagy a síelés lesz az igazi szerelmem, még sí-diákolimpián is indultam. Végül azért maradtunk a gimnasztika mellett, mert azt napi szinten tudtam gyakorolni, a síelést pedig csak hétvégén. Az utóbbi azonban életem szerelme maradt” – meséli Alexandra.

Fotó: Szécsi István

„Nagyon örülünk, hogy Alexandra, mint a síelés szerelmese állt a kezdeményezésünk mellé. A programba jelentkező diákok térítésmentesen, kétórás síbérletet és szakképzett oktatói segítséget kapnak, valamint igény szerint sífelszerelést is biztosítunk számukra az eplényi Síarénában. Mindezen túl buszonként ingyenes host kíséri a csoportokat a megérkezéstől a távozásig, valamint étkezést biztosítunk és játékos feladatokkal is kedveskedünk nekik. A programra egészen március elejéig vannak még szabad helyek, szeretettel várjuk a minimum 20 fős osztályok, közösségek jelentkezését a nem mindennapi élményért” – teszi hozzá Boós Imola, a SKI43 program marketing vezetője.

Fotó: Szécsi István

Alexandra anno minden évben Szlovákiába ment csúszni ugyanis a szomszédukban lakó testnevelő házaspár szervezte a buszos utakat

„Ahogy tudtam, a gyerekeimet is megismertettem a síeléssel, a picik még a tanpályán ügyeskednek szakképzett oktató segítségével, a testvérem fiai pedig már velünk csúsznak. Szerintem fontos, hogy egy jó oktató és ne a szülő tanítsa meg a gyerekeket síelni, mert ő rendelkezik a kellő tapasztalattal, felkészültséggel. Szuper, ha már gyerekkorban megszerzik a kicsik ezt a tudást, mert a későbbiekben minden sokkal egyszerűbb lesz, és a sport mentálisan, lelkileg is nagy hatással van a gyermekekre, felnőttekre egyaránt” – folytatja Béres Alexandra.

Fotó: Szécsi István

„Nálunk a síelés mindig egy kalandos családi élmény, amikor önfeledten élvezzük az együtt töltött időt. Számtalan vicces pillanat színesíti a síeléseinket, a közös családi pillanatok teszik felejthetetlenné az élményeinket” – zárja a fitneszedző.

 

És ezeket olvastad már?