SZTÁRDZSÚSZ

Tízmilliókat érő mesefigura gyűjteménye van Horváth Tamásnak

A Sztárban Sztár leszek! ítészének különleges kötődése van a sok millió forintot érő japán manga figurákhoz
  • Szerző:

Gyermekkorában mélyszegénységben élt családjával, még az is problémát okozott, hogy mindennap friss kenyér kerüljön az asztalra, így nem csoda, hogy Horváth Tamás már akkor nagy terveket szőtt.

Fotó: Sulyok László

A Sztárban Sztár leszek! ítésze mindenért hálás volt, amit anyukájától kapott, egyik karácsonykor pedig majd kiugrott a bőréből, amikor egy apró manga figurával lepte meg őt. Tamás rajongása a játékfigurák iránt azóta is töretlen.

„Gyerekkoromban jelentek meg először Magyarországon ezek a játékok, de nekünk nem volt pénzünk rá. Anyukám tudta, mennyire szeretnék egyet, így spórolt és egyik karácsonyra 1790 forintért vett nekem egyet. Akkor megfogadtam neki, hogy, ha nagy leszek és lesz elég pénzem, az összes Dragon Ball figurát begyűjtöm” – emlékezett vissza Horváth Tamás, aki megtartotta ígéretét.

Egyes darabokért szó szerint harcot vívott az interneten, de Tamás így is túlteljesített. A -nak elárulta, jelenleg hány darab játékfigurája van otthon.

”Amit a teljes kollekcióhoz kötelező lett volna begyűjtenem, az 120 darab figura, de mostanra már 800 van. Van olyan, amiből összesen a világon 100 darabot gyártottak. Abból a szériából a 13. helyezett 12-13 millió forintért kelt el Amerikában egy liciten. Nekem ugyanebből a szériából a negyedik van meg, ami még különlegesebb és annál jóval többet ér” – mondta büszkén a Sztárban Sztár leszek! Ítésze, aki éppen ezért semmit sem kockáztat, óvintézkedéseket tett.

 

Ha még több részletet szeretnél megtudni, olvasd el a pénteki lapszámát!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?