SZTÁRDZSÚSZ

Szívmelengető látvány: Zarándokhely lett Benkő László fája

Benkő László fájához újabb és újabb mécseseket hoznak, így esténként rendet kell tenni az emlékhelyen.
  • Szerző: Angie

Egy hete a Farkasréti temetőben kísérték utolsó útjára Benkő Lászlót. A pandémia miatt csak zárt és igen szűk körű megemlékezést tarthattak az Omega billentyűsének tiszteletére, de a rajongók így is megtalálták a módját, hogy elbúcsúzzanak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Budapest 20181212, Benkő László zenész, billentyűs, zeneszerző. Az Omega Együttes tagja
Fotó: Tumbász Hédi Nemzeti Sport

Benkő László az otthonához közel, évekkel ezelőtt saját kezével ültetett el egy fát, ami szépen cseperedik. Ennek a tövében helyezik el mécseseiket, gyertyáikat, szalagjaikat a gyászoló rajongók, akik a temetés óta is tömegesen érkeznek a belvárosi parkba. A megtudta, míg sokan meghatódnak az esténként pislákoló fények láttán, úgy van, akiket egyenesen zavar, hogy műanyag mécsesek vannak mindenhol.

Fotó: Szabolcs László

„Esténként vagy én, vagy anyu, elmegyünk rendet tenni a fához. Hallottunk már pletykákat arról, hogy az üres mécsestartók néhány kutyasétáltatónak problémát okoznak, zavarja őket a közlekedésben vagy a kutyájuk miatt aggódnak. Részben értető, hiszen még most is sokan jönnek leróni a tiszteletüket apám emléke előtt, így egyre több a gyertya a fa körül. Vannak, akik esténként visszajárnak, hogy a már elaludt mécseseket újra meggyújtsák. Ha lehet ilyet mondani, gyönyörű a gyertyák fénye, de valóban muszáj rendet tartani, amit mi meg is teszünk” – mondta Benkő László fia, akinek most igazán nem hiányzik a konfliktus, és rendszerető emberként amúgy is tudja, hogy mi a dolga.

 

És ezeket olvastad már?