Létrehozva: 2021.03.25.

Szily Nóra: A fiam többször is ki akarta hívni a mentőket

Padlóra küldte a koronavírus – Szily Nóra reméli, hogy a kritikus napokon már túl van, de még mindig nem érzi jól magát. Nem felejti el, amikor még a levegőért kellett kapkodnia a végtelen gyengeség és lázzal szembeni küzdelemben.

Megjárta a poklot – a koronavírussal szembeni küzdelméről beszélt Szily Nóra!

„Ma két hete, hogy az első tünetek jelentkeztek. Először egyre nehezebben tudtam levegőt venni, majd annyira fulladoztam, hogy ki kellett rohannom a házból a levegőre abban reménykedve, hogy ott könnyebben jutok oxigénhez. Közben a lázam felszökött, amelyet öt napig tartó, elképesztő köhögés és rosszullét követett. Folyamatosan rázott a hideg, és az éjszakákat csak félig ülve tudtam eltölteni. Annyira köhögtem, a fiam többször is ki akarta kihívni a mentőket, de nem engedtem” – kezdte Szily Nóra.

A vírus nem csak fizikailag, egzisztenciálisan is padlóra küldte Nórát
Fotó: DFP

A szapora szívdobogás megijeszti

„Nagy dózisban kezdtem el vitaminokat és gyulladáscsökkentőket szedni, ami egy picit segített, de ha kimentem valamiért a konyhába, utána azonnal le kellett feküdnöm legalább 20 percre. Nagyon vágynék már arra, hogy tegyem a dolgom, de fizikailag gyenge vagyok még. A levertség, és időnként a szapora szívdobogás nagyon meg tud ijeszteni. Mivel az elején már elég komoly tüneteim voltak, remélem, hogy a nehezén túl vagyok” – mondta a műsorvezető-pszichológus, aki szerint a fulladás volt a legijesztőbb számára.

„Azzal szembesültem, tehetetlen vagyok”

„Nem vagyok pánikolós típus, de ez még nekem is sok volt. A pandémia alatt rengeteget sportoltam, bíztam a szervezetemben és a vitaminokban, hogy hamar átlendítenek a nehezén, nem akartam rosszra gondolni. Nagy segítségemre volt a fiam, aki végig velem volt, számíthattam rá, főleg, amikor még egy tea elkészítésére sem bírtam kikelni az ágyból. Pörgős, aktív életet élek, nehéz volt azzal szembesülni, hogy tehetetlen vagyok. Szellemileg is hamar elfáradok, és azt mondják, ez az állapot öt-hat hétig is eltarthat” – mesélte az újságíró, akit külön aggasztott, hogy esetleg a fia is elkapja a vírust.

„Próbáltunk vigyázni, folyamatosan maszkban van, és csak tényleg pillanatokra érintkezünk, de már várom, hogy végre őt is újra magamhoz ölelhessem” – folytatta Nóra a Borsnak, majd hozzátette: sajnos nehezen tudta utol­érni a háziorvosát.

Bármelyik pillanatban elsírja magát

„Napokig nem értük el a háziorvost, vélhetően nagyon leterhelt, de holnap már remélem, beutal tesztre. Még mindig nagyon gyenge és fáradt vagyok, sajnos rosszul alszom. Ez egy érzelmi hullámvasút is, mert egyik pillanatról a másikra tudja elsírni magát az ember” – jelentette ki Szily Nóra, aki azt is elárulta, mire vágyik felgyógyulása után.

„Közeledik egy előadásomnak az időpontja, ami ugyan online, de nem itthonról tartanám. Rendkívül kevés munka volt az elmúlt egy évben, ami egzisztenciálisan, érzelmileg és szellemileg is megreccsentett, mert tavaly márciusban egyik napról a másikra ürült ki egészen augusztusig a naptáram. Sok helyen kell helytállnom, nemrég költöztem ki vidékre, rengeteg terhet cipelek, ahogy oly sokan. A haszontalanság, a feleslegesség, az időtlenség érzése rágta a lelkem. Ez ellen találtam ki a futást. Ma viszont arra vágyom, hogy újra találkozhassak a közönséggel, klienseim is várják, hogy folytathassuk a coachingot, és nem utolsósorban szeretném az életemet élni, randevúzni végre most, hogy nehéz időszakok után már nyitottam a világ és egy kapcsolat felé.”

Ez is érdekelhet

origo.hu

Jelentős műsorváltozás lesz a TV2-n

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

life.hu

4 csillagjegy szülöttei, akik hidegek, mint a jégcsap

metropol.hu

Bocsánatot kért Katalin hercegnétől, azonnal törölte bejegyzését Ryan Reynolds felesége

hirtv.hu

Varga Judit interjúja után feljelentést tettek

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 23.: az Oroszlán megkönnyebbül, a Nyilasnak komoly felismerései vannak

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Örömhírt jelentett be Tóth Vera, Tóth Gabi elsők közt gratulált

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Szőcs Reni: Remélem élvezni fogja Amélia is az első húsvétját

SZTÁRDZSÚSZ

Gusztustalan támadás érte Molnár Anikót: „Ezek az emberek egy fillért sem érnek”

SZTÁRDZSÚSZ

Michael Jacksonként térhet vissza Berki Krisztián

SZTÁRDZSÚSZ

Sorsfordító nap: megváltozott Polgár Árpád élete a balesete után

SZTÁRDZSÚSZ

Polgár Tünde kiosztotta követőit Katalin hercegné miatt

SZTÁRDZSÚSZ

Szarvas Andi követői elárulták: a pikáns tartalmakra kíváncsiak

SZTÁRDZSÚSZ

Ezt nem gondolnád: Takács Zsuzska ezt teszi Zámbó Krisztián távolléte alatt

SZTÁRDZSÚSZ

Meglopták Szigligeti Ivettet, a rajongóitól kért segítséget