SZTÁRDZSÚSZ

Szédületes energia: a 86 éves Bodrogi Gyula három színházban is szerepet vállalt

A járványveszély sem vette el a kedvét: nem vonul „nyugdíjba”, helyette visszatér a színpadra Bodrogi Gyula!
  • Szerző: Ripost

A Nemzet Színésze már 1958 óta ikonikus alakja a színházi életnek, ám még soha nem tapasztalt olyat, amivel az elmúlt hónapokban találkozott. Könnyen lehet, az ő korában négy hónap pihenő után sokan már nem tudnának újra erőt venni magukon, hogy visszakerüljenek a régi kerékvágásba, ám Bodrogi Gyula megkétszerezett tempóval áll újra munkába.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Markovics Gábor / Ripost

„Mit is mondhatnék, ez egy igazán izgalmas időszak. Beindulnak a felkérések, mindenki keresgél a produkciókhoz. Szerencsés helyzetben vagyok, hiszen már most fix szerepeim vannak a Nemzeti, a József Attila és a Turay Ida Színházban is. Ahogy jön az új szezon, ezeken a helyeken bárki megnézhet, mert biztosan ott leszek a színpadokon” – kezdte jókedélyűen a Blikknek Bodrogi, aki viccelődve, azt is „kikérte magának”, hogy bárkiben felvetődjön az ő esetleges visszavonulása.

„Nálam szóba se került, eszemben sincs visszavonulni. Amikor tudtuk, hogy a színházi élet bizonytalan ideig leáll, már akkor tisztáztuk a vezetőkkel, a későbbiekben, az újraindulás idején számíthatnak rám. Nem szoktam hosszú távra előre gondolkodni, tervezgetni. Amíg megy ez nekem, addig biztosan csinálom majd, és azonnal visszatérek, amikor beindulnak a produkciók. Készen állok újra színpadra lépni” – tette hozzá Bodrogi, aki bevallotta: nem volt könnyű megszoknia, hogy rutinját megszakította egy olyan dolog, ami ellen senki nem tehetett semmit.

„Magam sem tudom már hány éve vagyok a szakmában, de pályafutásom során ilyen hosszú leállásra még nem volt példa. Az elején természetesen élveztem, olyan volt, mint egy nyári szünet, csak aztán kicsit hosszabbra nyúlt. Mostanra már nagyon hiányzik a színház és a közönség”.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?