SZTÁRDZSÚSZ

Súlyos balesetet szenvedett a magyar sztár, meg kellett műteni

Hat hét kényszerpihenő vár Katus Attilára, a népszerű sportember ugyanis olyan szerencsétlen balesetet szenvedett focizás közben, hogy eltört a bokája. Bár eleinte azt gondolta, megússza a műtétet, a kalocsai kórház orvosai közölték vele: elkerülhetetlen az operáció.
  • Szerző: Doris

Katus Attila szenvedélyesen szeret focizni, és bár egy néhány évvel ezelőtti térdsérülés miatt megfogadta, hogy felhagy a labda kergetésével, most mégis elcsábult. Attila a médiaválogatottal vett részt egy baráti mérkőzésen. Jól is ment neki a játék, de a vége felé megtörtént a baj!

Fotó: Markovics Gábor/Ripost

„Egy rossz mozdulat következtében sajnos alám fordult a lábam. Hallottam is egy reccsenést, és éreztem, hogy baj van. Akkor még rá tudtam állni és mozgatni is tudtam. Másnap délelőtt találkoztam egy kalocsai gyógytornász hölggyel, aki megnézte, és azt javasolta, hogy menjek be a kórházba” – kezdte a -nak Attila, aki meg is fogadta a terapeuta tanácsát.

A kórházban már megtiltották neki, hogy ráálljon a sérült végtagra. A röntgenvizsgálat során sajnos egyértelművé vált, hogy Attilának eltört a lábszárcsontjának az alja, ami egy igen veszélyes szituációt eredményezett, félő volt, hogy elmozdul a csont vagy még jobban feldagad Attila lába.

„A főorvos úr tanácsára végül alávetetettem magam a műtétnek, ami szerencsére jól sikerült, hatalmas köszönettel tartozom a kalocsai kórház orvosainak. Persze pont arra a hétvégére szerveztem egy Tisza-tavi biciklitúrát, hetven kilométert kellett volna tekernem, de erre sajnos semmi esélyem nem volt. Végül kaptam érzéstelenítőt a gerincembe és megműtöttek. Fekvő gipszet kaptam” – ecsetelte lapunknak a sportember, akinek a baleset miatt teljesen újra kell gondolnia az őszi szezonját, és sajnos kénytelen lemondani néhány fellépését is.


Az orvosok szerint Attilára körülbelül 6 hét rehabilitáció vár, de ő ennek ellenére igyekszik pozitívan szemlélni a kialakult helyzetet.

„Van egy online Katusaktív programom, amin már fél éve dolgozom. Most azt tervezem, hogy leginkább ezzel foglalkozom majd, tökéletesítem, kihozom belőle a legtöbbet, hogy szeptemberben elindulhasson. Edzek is otthon, jobb híján gumiszalaggal erősítem a felsőtestem, hogy elkerüljem a teljes izomleépülést” – mesélte a sztáredző.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?