SZTÁRDZSÚSZ

Sok a pénzed? Vedd meg Michael Jackson otthonát

Ha valakinek akad fölösleges 28 milliárd forintja, akkor beköltözhet Neverlandbe, ahonnan már minden menő dolgot eltüntettek ugyan, de azért még mindig nem hétköznapi hely.
  • Szerző: The_M

Már tíz éve nem lakik senki Michael Jackson egykori mesebirodalmában, és ez az elhagyatottság alaposan meg is látszik Neverlanden.

Az állatkertet, a vidámparkot és minden más látványos elemet elbontottak már a birtokról, és jóformán már semmi sem emlékeztet az egykori kinézetére. Sőt már a neve sem az, ahogy mi ismertük. Egyszerűen visszakeresztelték Sycamore Valley Ranch-re, ahogy a Jackson előtti időkben hívták.

Egy átlagos birtok lett

A Jacko által felhalmozott adósság kezelésével megbízott aukciós ház alaposan átalakítatta a birtokot, ami az évek során rendesen lerobbant. A mesevilágból egy hétköznapi, minden extrémitást nélkülöző luxusingatlant faragtak.

A napokban pedig piacra is dobták, méghozzá egy kellemes, 100 millió dolláros irányáron. Ami barátok közt is több, mint 28 milliárd magyar forint. Ez nem kis összeg, de egy többezer hektáros birtokért - amin van egy hibátlanul renovált, hatalmas ház, két tó, kosárlabdapálya, számtalan medence és végeláthatatlan zöldövezet - nem kérhetnek kevesebbet. Arról nem is beszélve, hogy a világ egyik legnagyobb sztárja élt itt, vagyis a zenetörténelem egy része ezen falak között zajlott.

Nehéz lesz túladni rajta

Jackson 2009-es halála óta gyakorlatilag senki nem törődött Neverlanddel. Még a saját életüket élő Jackson-gyerekek sem izgatták magukat miatta. Ezért két éve Lady Gaga úgy döntött, hogy felújíttatja a birtokot, mert szerette volna régi fényében látni. Ám a jogi és pénzügyi útvesztők sokasága végül eltántorította a tervétől. De legalább a vagyonkezelő felfogta, hogy neki kell kezdenie valamit a hellyel, hogy pénz legyen belőle. Így nyerte el a mostani formáját.

De ez még nem jelenti azt, hogy jó befektetés lenne, és könnyű lesz eladni. Ugyanis akármennyire szép is, és nehéz kivetnivalót találni benne, rossz a karmája.

Jacko élete ugyanis itt kezdett el tönkremenni, és az extrém sztárallűrjei is Neverland 1988-as megvásárlása után csúcsosodtak ki igazán. Illetve a rajongók még mindig zarándokhelyként tekintenek a birtokra, és rendszeresen ellepik a környékét. De az ára is alaposan leszűkíti a lehetséges vásárlók körét.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?