SZTÁRDZSÚSZ

Operaáriát írtak Győrfi Pál beszédéből, így reagált a szóvivő

Győrfi Pál rövid idő alatt a koronavírus-járvány elleni küzdelem központi alakjává nőtte ki magát. Az összes YouTube-videó vele kezdődik és a tévés reklámokban is folyton őt láthatjuk. Üzenete megihlette Búza András, hódmezővásárhelyi karnagyot is, aki egy operaáriát írt a szóvivő beszédjéből.
  • Szerző: Doris

Győrfi Pál maga is meglepődött, amikor megtudta, hogy egy operaária készült a koronavírus elleni küzdelemről szóló beszédjéből. Ahhoz már hozzászokott, hogy rengeteg mém terjed az interneten, amióta a tévén keresztül gyakorlatilag beköltözött a magyar családok otthonába, de klasszikus zeneművel még senki sem próbálkozott. Egészen mostanáig!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Győrfi Pál
Fotó: Sulyok László / Ripost

Az ötlet egy hódmezővásárhelyi kántor és egyben karnagy, Búza András fejéből pattant ki, és néhány nap alatt már el is készült a mű, amit már a szóvivő is hallott!

„Először a családomnak mutattam meg az áriát, majd a Facebookon átküldtem Győrfi Pálnak is, aki azonnal megköszönte, sőt, meg is osztotta a közösségi oldalon. Tizenkét éve tanítok zenét, és nem tagadom, nagyon megérintett a szóvivő úr intelme” – kezdte a -nak Búza András, aki természetesen a többi pedagógushoz hasonlóan a járványhelyzet miatt átállt az online zeneoktatásra.

Fotó: Búza András

Szerzeményét már a diákjai is hallották, és rendkívül leleményesnek találták. Búza bízik benne, hogy a megzenésített intelem nagyon sokakhoz eljut, így hozzájárulhat ahhoz, hogy az emberek valóban komolyan vegyék a járvány miatt kialakult helyzetet.

„Nem volt nehéz dolgom a megzenésítéssel, néhány nap alatt elkészültem a művel. Zenetörténetileg épp egy olyan korszaknál tartok a diákjaimmal, amire ez a műfaj a jellemző. Ezt kapcsolatam össze egy nagyon aktuális beszéddel, az pedig külön öröm a számomra, hogy az ária Győrfi Pál tetszését is elnyerte” – árulta el lelkesen András.

Fotó: YouTube

A megkereste Győrfi Pált is, aki nem tagadta, meglepte, hogy zenemű készült a videójából.

„Sokan, sokféleképpen dolgozták fel az elmúlt napokban a járvánnyal kapcsolatos üzeneteimet. Voltak, akik levélben köszönték meg a tanácsokat, mások humoros képet vagy videót készítettek, de olyanok is akadtak, akik telefonon kértek tőlem engedélyt ahhoz, hogy egy félórára elmenjenek a boltba vásárolni. Bevallom, az meglepett, hogy a lakossági tájékoztatóm egy operaária születéséhez is ihletet adott, de egyáltalán nem bánom, hiszen az a cél, hogy az aktuális járványügyi információk, figyelmeztetések minél több emberhez eljussanak. Vigyázzunk egymásra” – nyilatkozta a -nak az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
9 mennyei zserbó karácsonyra – a klasszikustól a pohárkrémig

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?