Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2021.11.15.

Németh Kristóf: Akkor hatásos egy környezetvédelmi bírság, ha fáj

Németh Kristóf számára fontos, hogy a felnövekvő generációra egy élhetőbb, tisztább környezetet hagyjunk. Ezért igyekszik a lehető legkisebbre csökkenteni a saját és családja ökológiai lábnyomát.

Németh Kristóf ugyanakkor azzal is tisztában van, hogy egy fecske nem csinál nyarat, és bár egyre többen vannak hazánkban is, akik például szelektíven gyűjtik a szemetet, sajnos nem igazán csökken azok száma, akik illegális szemétlerakatokon igyekeznek megszabadulni a hulladékuktól.

Fotó: Bors

A színész jártában-keltében sokszor találkozik útszélére, vagy erdőhatárba halmozott szemétkupacokkal és nem titkoltan azt szeretné, ha a kormány a törvény teljes szigorával sújtana le azokra, akik ily módon pusztítják a környezetet és ezzel együtt gyermekeink jövőjét. Németh Kristóf ezért is töltötte ki a Magyarország zöld úton jár! elnevezésű kérdőívet, mellyel a kormány kezdeményezett párbeszédet a környezetvédelemről.

„Arra igyekszem tanítani a gyermekeimet, hogy minden tőlük telhetőt tegyenek meg annak érdekében, hogy ez a bolygó minél tovább élhető maradjon, még akkor is, ha az egyén önmagában csak egy kis porszem a gépezetben. Azt tapasztalom, hogy ebben nagyon sokat segít Lóci iskolája is, hiszen pár éve éppen a fiam jött haza azzal, hogy szerezzünk be a lakásba is szelektív hulladékgyűjtőket, mert náluk az iskolában már ezeket használják az osztálytermekben is” - kezdte lapunknak a színész.

„Én az újrahasznosítás híve vagyok és amióta családi házban élünk, a szerves hulladékot egy kerti komposztálóba gyűjtjük, vagy olyan komposztáló zsákba, amit elszállítanak. Ennyit szerintem mindenki megtehetne, de sajnos gyakran tapasztalom, hogy még ma is akadnak olyan emberek, akik minden hulladékukat egyszerűen elégetik, amivel hatalmas kárt okoznak a környezetnek és persze a lakókörnyezetükben élők egészségét is veszélyeztetik”- magyarázta Németh Kristóf, aki külön kiemelte a kérdőív egyik pontját, ami szerinte egyértelmű törvényi szigorításért kiált.

„Az egyik kérdés, hogy szigorúbban büntetném-e azokat, akik illegális lerakatokon szabadulnak meg a szemetüktől. Nos, egyértelmű igen a válaszom, hiszen jól látszik, hogy a jelenlegi büntetés nem igazán elrettentő hatású. Olyan mértékű büntetést szabnék ki, amibe a vétkes már megroppan. Ez persze egyéni elbírálás kérdése. Egy átlagemberre több százezer forintos, míg egy jómódúra többmilliós bírságot szabnék ki. Ha pedig egy cég teszi ugyanezt, akkor a határ lehet akár a csillagos ég is” - fejtette ki Németh Kristóf.

Magyarország zöld úton jár!

Magyarország Kormányának célja, hogy egyetértési pontokat hozzon létre a magyarok mindennapjait meghatározó kiemelt ügyekben. Ezek közé tartozik a környezetvédelem is. Ezért online párbeszédet indítunk annak érdekében, hogy mindenki elmondhassa, mit gondol a környezetvédelem legfontosabb kérdéseiről: többek között az illegális hulladéklerakatok felszámolásáról, a megújuló energia népszerűsítéséről, vagy a zöldenergia közlekedésben való használatáról.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

borsonline.hu

Házasság első látásra: Enci megfenyegette Andrist, mindent kitálal

mandiner.hu

Nyugaton végre megfejtették, miért menekülnek a németek Magyarországra

life.hu

Hózáporra és fagyra is számíthatunk: ennyit kell még várni a nyárias időre

origo.hu

Tangás fürdőruhára vetkőzve ünnepelte születésnapját Szőke Zsuzsi

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

ripost.hu

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

Kőgazdag Metta felfedte: ezért tűnt el a közösségi médiából

SZTÁRDZSÚSZ

Tündéri fotó: ilyen nagyot nőtt Berki Mazsi kislánya

SZTÁRDZSÚSZ

Hoppá: Méregdrága luxusautója mellett pózol legújabb fotóján Gáspár Laci

SZTÁRDZSÚSZ

Nem fogsz hinni a szemednek, ez történt Victoria Beckham születésnapján - Videó

SZTÁRDZSÚSZ

Visszaéltek Tóth Gabi nevével, felháborító, mihez használták fel