SZTÁRDZSÚSZ

Nagy Feró az unokáit is a környezet megóvására tanítja

A Kossuth-díjas énekes számára nagyon fontos a környezetvédelem és az, hogy egy élhető, jól működő bolygót hagyjon az unokáira.

Magyarország kormánya nemrégiben közzétett egy környezetvédelmi kérdőívet, amit bárki kitölthet a zold.kormany.hu című oldalon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Bors megkérdezte a Beatrice frontemberét, Nagy Ferót, hogy ő miként vélekedik bolygónk megóvásáról.

nagy feró

Nagy Feró a környezet védelmére tanítja az unokáit (Fotó: Ripost)

„A környezetvédelem a családunkban régóta fontos pont. A feleségemmel számunkra természetes, hogy külön gyűjtjük a fém, a papír és a műanyaghulladékot. Az unokáimat is így nevelik a gyerekeim és mi is, így számukra már természetes lesz, hogy nagyobb korukban is odafigyelnek a bolygónkra. Fontos számomra, hogy milyen környezetet hagyok az unokáimra” – mondta el a Borsnak Nagy Feró, aki már a gyerekeit is ebben a szellemben nevelte.

„Akkoriban még nem volt annyira elterjedt a környezetvédelem, de a fiaim is tudták, hogy vannak olyan háztartási hulladékok, például elemek, amiket nem dobunk a többi szemét közé a kukába, hanem össze kell gyűjteni és leadni.”

A Kossuth-díjas énekes is fontosnak tartja a klímasemlegességet és azt, hogy minél több fát ültessenek, illetve a közösségi közlekedésben véleménye szerint is több elektromos járműre lenne szükség.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?