SZTÁRDZSÚSZ

Megtudtuk, ennyiért árulják a Gundel-Latinovits villát

Visegrád főutcáján hatalmas eladó-tábla jelzi: még mindig keresi új gazdáját a Gundel-Latinovits villa!
címkék:
  • Szerző: bdf

Újra árulják a Gundel-Latinovits villát Visegrádon. 323 milliót kérnek a düledező romokért, és a hozzá tartozó telekért. A %% megtudta, a romos állapotban lévő közel 120 éves ingatlan, és a hozzá tartozó 3,26 hektáros telek, melynek határán patak is csordogál, évek óta keresi új tulajdonosát. Tervek mindig vannak a sorsát illetően, de sosem lesz belőle semmi.

„Visegrád külterületén eladó a Gundel-Latinovits villa néven ismert, múlt század elején épült klasszicista épület, a 3,2626 hektáros ősfás parkkal, a telekhatáron csordogáló patakkal. Az ingatlan sok egyedi lehetőséggel bír, melyet telekáron vásárolhat meg az a befektető, aki meglátja benne a lehetőséget. A hely különleges adottságai közé tartozik a területet határoló patak, melyet a Mátyás-forrás vize táplál, az átfolyó vízből egy kis tó is duzzasztható. A Duna közelsége egyedi lehetőséget biztosít a leendő tulajdonosnak, kikötő építésére is lehetőség van. Az ingatlan irányára 1 millió euró” – olvasható a hirdetésben.

Volt, aki 100 szobás szállodát, egy magánklinikát, vagy éppen luxus-idősek otthonát csinált volna az épületből. Sőt, egy alapítvány szerint akár művésztelepnek is méltó otthont nyújthatna a kúria, amihez ők kész marketingtervet is készítettek. Mindhiába... Ha a helyzet változatlan marad, és senki sem gondoskodik a villáról, rövidesen minden az enyészeté lesz.

„Régen elképesztő látványt nyújtott. Most olyan, mint egy szellemtanya, borzalmas állapotban van! Az embert rossz érzések kerítik hatalmukba: az épületek romokban, mindent benőtt a gaz. Nem értem, miért hagyják tönkremenni, pedig annyi lehetőség lenne benne” – mondta el lapunknak egy visegrádi lakos.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?