SZTÁRDZSÚSZ

Liptai Claudia: Csak reménykedni tudok benne, hogy egyszer teljesen meggyógyulok

Liptai Claudia még tavaly szeptemberben esett át a koronavírus-betegségen, ám az azóta eltelt időszakban sem tudta maga mögött hagyni a nehéz heteket, a poszt-covid tünetek a mai napig elkísérik. A műsorvezető erről az Élhető Hazánkért Társadalmi Mozgalom online beszélgetésén vallott, amelyen a résztvevők azt vitatták meg, hogy a pandémia elmúltával az életünk vajon visszatér-e a normális kerékvágásba?
  • Szerző: rp

Több, mint fél éve esett át a koronavírus-fertőzésen Liptai Claudia, fellélegezni mégsem tud, a mai napig poszt-covid tünetek nehezítik az életét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Kihordtam lábon egy tüdőgyulladást, és egy sor tüdőproblémám lett azóta, rengeteg orvostól kértem már segítséget, csak reménykedni tudok benne, hogy egyszer teljesen meggyógyulok” – mondta el a műsorvezető az Élhető Hazánkért Társadalmi Mozgalom online beszélgetésén.

Liptai Claudia poszt-covid tünetekkel küzd

Liptai Claudia poszt-covid tünetekkel küzd (Fotó: Élhető Hazánkért Társadalmi Mozgalom )

Arról is beszélt, hogy családjában, mint mindenhol, vannak mentálisan terheltebb időszakok, de összezárnak és egymást segítik ebben a mindenki számára nehéz periódusban. Mellettük pedig a barátai azok, akikkel még szorosabbra fűzte a kapcsolatát.

„Tavaly tavasszal, a pandémia kezdetén attól rettegtem, hogy elveszítem a munkámat, mostanra azonban – bár jelenleg több okom lenne ezen aggódni – az emberi kapcsolataim lettek a legfontosabbak. A világjárvány számomra azt tanította, hogy még jobban figyeljek a hozzám közel állókra, támogassuk egymást a bajban, mert most mindennél többet jelent egy kedves szó és egy vállveregetés.”

A panelbeszélgetésen többek között arról is szó esett, hogy a pandémia elmúltával az élet vajon visszatér-e a normális kerékvágásba, erről Liptai Claudia így beszélt: „Mi emberek önhittek vagyunk, azt gondoltuk, velünk nem történhet ilyesmi. Most, hogy már egy éve nyögjük a koronavírus-járvány terheit, és mentálisan egyre rosszabb állapotban vagyunk, azt kell erősítenünk magunkban, hogy összefogva, szabálykövetően, együtt igenis átvészeljük ezt az időszakot. Hiszek abban, hogy az élet utat tör magának, a rossz emlékek pedig megkopnak a jövőben.”

Az Élhető Hazánkért Társadalmi Mozgalom első nyilvános panelbeszélgetésén Liptai Claudia mellett Fodor Rajmund kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, Kende-Hofherr Krisztina üzletasszony, motivációs tréner, Kitanics Márk pszichológus, igazságügyi orvosszakértő és Krisán László, a KAVOSZ Zrt., a Széchenyi Kártya Program irányítását végző szervezet vezérigazgatója vitatott meg olyan kérdéseket, mint, hogy milyen testi, lelki és gazdasági károkat okozott eddig a világjárvány. Valamint hihetünk-e abban, hogy a pandémia elmúltával az életünk visszatér a normális kerékvágásba, és miben érdemes változtatnunk, hogy mentálisan is rendben legyünk?

A teljes beszélgetés az alábbi linken megtekinthető.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?