SZTÁRDZSÚSZ

Kórházba kellett mennie: Megműtötték Bárdosi Sándort

Megműtötték Bárdosi Sándort, aki a több éves halogatás után most ismét az orvosi beavatkozás mellett döntött.
  • Szerző: Angie

A 42 éves olimpiai bajnok birkózó már több, mint 20 éve erős fájdalmakkal küzd, ugyanis a jobb térdével egy korábbi sportsérülés miatt régóta gondok voltak. Többször megműtötték, de Bárdosi Sanyi sosem tudott igazán időt szakítani a gyógyulásra.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: TV2

„A 2000-es sydneyi olimpián én már a jobb térdemen egy fekete oldalt merevítős térdvédőben voltam, ez azt jelenti, hogy akkor már nem volt meg a keresztszalagom. Pontosan nem tudom, hogy mikor szakadt el, de ha akkor már térdvédőm volt, valószínű, hogy már azelőtt” – emlékezett vissza Bárdosi, akinek profi karrierjét végigkísérte az állandó térdfájdalom.

„A karrieremet úgy nyomtam végig, hogy nem volt meg a keresztszalagom, s ehhez társul még egy porckorongkopás is. Most, 42 éves koromra olyan állapotban van a térdem, mint egy öregembernek. Sajnos a jobb lábamat már többször kellett műteni. Ez már megjárta a hadak útját, belső keresztszalag-szakadásom is volt tizenéve. Lazák a szalagok, az ízületi rés sincs rendben, nincs a legjobb állapotban a térdem, de amikor azt mondta a doki, hogy protézist fogok kapni, nagyon megijedtem. Az azt jelentené ugyanis, hogy elbúcsúzhatok a mozgástól. Ezért most haragszom magamra, hogy nem tudtam a műtétek után rendesen pihenni és regenerálódni, így a beépített térdszalagom is tönkrement” – morgolódott a műsorvezető, akinek ahhoz, hogy ne kelljen egyből térdprotézist építeni a lábába, muszáj volt csütörtök este kórházba mennie. Kiderült ugyanis, hogy létezik egy eljárás, amivel le tudják lassítani a folyamatot.

Fotó: TV2

„A hasamból szívták le a zsírt és a térdembe fecskendezték bele. A zsírban százszor több őssejt van, mint a csontvelőben és könnyebb hozzáférni. Szerencsére nem is kellett elaltatni csak helyi érzéstelenítést kaptam. Mint kiderült, nem a teljes zsíromat tették vissza a térdembe, hanem az abból kinyert őssejteket, amik megtapadnak és szövetet képeznek. Ezután fogok tudni rendesen járni, de néhány hétig még nem erőltethetem meg magam. Ezt most nagyon komolyan fogom venni” – Jelentette ki Bárdosi Sándor, aki már egy fájdalommentes sétát is felüdülésként élne meg. Az utóbbi hetekben már csak mankóval közlekedett.

Ha szeretnél még több részletet megtudni, olvasd el a szombati lapszámát!

És ezeket olvastad már?