SZTÁRDZSÚSZ

Kiderült, kínzó fejfájás gyötri Weisz Fannit

Nem a fejébe ültetett szerkezettel beszél, hanem teljesen magától formálja a hangot Weisz Fanni.
  • Szerző: Ripost

Komolyan megdöbbentette a nézőket, amikor Weisz Fanni beszélni kezdett A legbátrabb párosban. Érthető, hiszen a modell teljesen siket, így joggal merül fel a kérdés, vajon hogyan képes erre, ha nem hall semmit?

Fanni korábban elárulta: hétéves volt, amikor egy hallást elősegítő szerkezetet ültettek a fejébe, ám kiderült, ez önmagában nem lenne elegendő ahhoz, hogy beszélni is tudjon.

Fanni mégis mondja, és nem is rosszul, ami hatalmas bátorságról tanúskodik. Képzeljük csak el, milyen érzés lehet úgy beszélni, hogy nem halljuk a fejünkben a saját hangunkat. Nem tudjuk, hogy milyen a hangszínünk, ahogy azt sem érzékelhetjük, milyen hangerőn kommunikálunk.

Ennek ellenére, Fanni teljesen siketen is képes erre, de lapunknak elárulta, ezért komoly felkészülésre van szüksége.

"Ez egy szerkezet, aminek az implantátum részét még akkor ültették a fejembe, amikor kicsi voltam, de önmagában csak úgy nem ér semmit. Ahhoz működjön, csatlakoztatnom kell hozzá a hallókészülékemet. De ezt csak nagyon ritkán teszem, mert fáj tőle a fejem, szédülök és kifejezetten rosszul érzem magam, ha működik." – kezdte Fanni, akit tolmács segített műsorban.

A lány azt is elmondta, sokkal inkább bátorságának és szorgalmának köszönheti, hogy képes a szavakat megformálni.

"Hetente egyszer használom a készüléket és olyankor hangosan olvasok. Fejlesztem magam, hogy amikor nincs rajtam a hallókészülék, akkor emlékezetből is képes legyek beszélni és minél többet gyakorlok, annál jobban fog menni, viszont az én világom a csend, mivel siketnek születtem éppen ezért mindig is a jelnyelv lesz az anyanyelvem" – mondta Fanni, aki elárulta azt is, hogy az implantátummal sem képes tisztán hallani.

"A szerkezet nélkül teljesen siket vagyok, semmit nem hallok, de azzal is csak 70 százalékosan és csak az egyik fülemre" – jelentette ki a modell, aki A legbátrabb párosban is leküzdötte gátlásait és meglepően szépen beszélt a kamerák előtt. Fanni azért is tréningezi magát, hogy ha egyszer anyuka lesz, könnyebben vegye az akadályokat.

Szeretném majd hallani a gyermekem hangját, így anyaként biztos, hogy a rosszullétek ellenére is használom majd a készüléket

– fejezte be Weisz Fanni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?